Kampen – Non-profitorganisatie, De Karunia Foundation, gaat zich op zaterdag 17 april presenteren via een online-event vanuit de Bovenkerk in Kampen. Broers Hermen en Roderick van Arnhem uit Staphorst dragen op muzikale wijze bij aan deze avond.

De livestream vanuit de Kamper Bovenkerk begint om 20.00 uur. De Karunia Foundation zet zich actief in voor kwalitatief goed en christelijk onderwijs op het eiland Papoea, Indonesië. Sinds Nederland zich uit deze kolonie terugtrok, ging het snel bergafwaarts met het onderwijs. Karunia is het Indonesische woord voor ‘gave’. Karunia leert leerkrachten om van hun ‘gaven’ van kennis, groei en liefde uit te delen aan leerlingen.

Ontwikkeling van de gemeenschap

De docenten die werken via Karunia Foundation zetten zich onvoorwaardelijk in voor de ontwikkeling van hun gemeenschap. Zo kan dit van generatie op generatie doorgegeven worden. Met het project ‘Teach the Teacher’ steekt Karunia Foundation in op gedegen opleiding van leerkrachten. Dit heeft diepe impact op de lange termijn. Zie voor meer informatie: www.karunia.org.

Vanuit de Kamper Bovenkerk gaat deze jonge stichting zichzelf presenteren. Er wordt een documentaire vertoond over het werk van Karunia op Papoea. Ook gaan Pieter en Jacomien van der Wilt iets vertellen over het werk dat zij daar de afgelopen jaren deden. De presentaties worden afgewisseld met muzikale momenten, waarin er voor elk wat wils is.

Hermen en Roderick van Arnhem

De voorzitter van Karunia Foundation, ds. G.J. Baan, predikant van de Gereformeerde Gemeente van Rotterdam-Zuidwijk, zal op het Reil-orgel onder andere muziek van Bach ten gehore brengen. De predikant is fervent liefhebber van Bach en promoveert binnenkort op diens vroegste Paascantates. Verder dragen de broers Hermen en Roderick van Arnhem op muzikale wijze bij aan deze avond. Roderick speelt op de piano werken van onder andere Chopin en Tsjaikovski. Hermen laat op het Hinsz-orgel werken van Feike Asma en Willem Hendrik Zwart horen.

Tijdens dit online event is er gelegenheid om een gift over te maken voor Karunia Foundation. Dit kan met de QR-code die in beeld verschijnt of door een gift over te maken op bankrekening NL34 ABNA 0247 4762 42 t.n.v. Stichting Karunia Foundation onder vermelding van het Online Event Bovenkerk.

Het online-event is hieronder te zien en via het YouTube Kanaal Kampen Bovenkerk.

YouTube video