Staphorst: De Historische Vereniging Staphorst heeft afgelopen vrijdag uit handen van mevrouw Hilly Mussche-Wildeboer, zakelijk adviseur bij Univé Stad en Land, een cheque ontvangen voor de aanschaf van A-3 scanner. De cheque is een donatie vanuit de Stichting voor Elkaar. 

Stichting voor Elkaar is een onderdeel van de Coöperatie Univé Stad en Land met o.a. een vestiging in Staphorst. Jaarlijks stort Univé Stad en Land een deel van hun winst in de Stichting. De afgelopen 10 jaar heeft de Stichting al ruim 200 kleinschalige initiatieven met een bijdrage beloond. De initiatieven zijn lokale projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten en die een breed publiek aanspreken. De Stichting kent 3 keer per jaar de “Goed voor Elkaar-prijs” toe met een maximum van € 1000,00.

Het afgelopen jaar heeft de Historische Vereniging zich bij de “Stichting voor Elkaar” gemeld voor een donatie voor de aanschaf van een A-3 scanner. Deze werd toegekend, maar door de corona pandemie werd de prijsuitreiking al een paar keer uitgesteld.

De doelstelling van de Historische Vereniging Staphorst is om de historie van de gemeente Staphorst in de breedste zin van het woord vast te leggen. Om de diverse binnengekomen foto’s en overige materialen te digitaliseren is daarom een A-3 scanner onmisbaar voor de vereniging. De Historische Vereniging Staphorst is de Stichting dan ook erg dankbaar voor de donatie. 

Voor meer informatie over onze vereniging verwijzen wij u graag naar onze website: www.historischeverenigingstaphorst.nl