Nieuw in Drenthe: ‘Wildwestrit’ door Meppel en De Wolden

Gezinnen hoeven zich tijdens de Voorjaarsvakantie toch niet te vervelen. De Wildwestrit met startplaatsen in Meppel en De Wolden biedt een dag coronaproof vermaak voor het hele gezin. Het is een puzzelavontuur langs de mooiste plekken van twee Drentse gemeenten. Onderweg wachten leuke spelletjes die in de auto gespeeld kunnen worden. Dit concept bleek eerder een groot succes in Noordoostpolder en Zwartewaterland.

“Stap in je stalen ros en ga op autoavontuur in het Wilde Westen van Drenthe. Ben jij de Cowboy die de puzzels kan ontcijferen?”, prijst de organisatie de rit aan. “Om de een of andere reden moest ik aan Texas denken toen ik over die prachtige weggetjes in dit gebied reed. Zo is het thema ontstaan”, vertelt Brenda van der Steeg van het organiserende Blinker Events in Genemuiden. En dat betekent dat de speurneuzen in de auto op zoek moeten naar zoveel mogelijk cowboyhoedjes en paarden die in de Herfstvakantie kriskras door Meppel en De Wolden zijn te vinden.

Veilige en leuke dag

Een zelfde soort concept bleek het afgelopen jaar een voltreffer in twee andere gebieden. “We ontwikkelden dit autoavontuur voor Zwartewaterland, zodat inwoners daar tijdens Koningsdag op een veilige manier toch een leuke dag konden beleven. In de Herfstvakantie en de Kerstvakantie was de rit ook in de Noordoostpolder een groot succes. Onderweg doe je spelletjes en beantwoord je vragen. En die zijn voor iedereen leuk: van klein tot groot. De reacties zijn heel enthousiast”, legt Van der Steeg uit.

En dus zijn er in de Voorjaarsvakantie twee mogelijkheden voor een route. Naast de ‘Rit door de Zee’ in de Noordoostpolder is er dus de Wildwestrit. “Deelnemers kunnen starten bij Villa Kalkoven in Meppel en Vakantiepark Westerbergen in Echten. Het avontuur duurt ongeveer 2,5 uur, maar je kunt er moeiteloos een gezellig dagje van maken door onderweg te gaan wandelen. Je komt langs veel verrassende locaties. Ook kun je op pad gaan met een lekkere foodbox van lokale horecaondernemers.”

Koningsdag

De organisatie kondigt ook al een speciale versie aan op Koningsdag. Dan kunnen deelnemers speuren naar de koning en de koningin.

Autocowboys kunnen hun lasso in Meppel en De Wolden uitgooien van 19 tot en met 28 februari. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan op www.wildwestrit.nl. Op die website staat alle informatie over het coronaproof autoavontuur.