Persbericht

Afgelopen vrijdag was voor Lefert Veldman zijn laatste werkdag bij Brink Group. Hij was met zijn dienstverband van meer dan 50 jaar, de medewerker met de meeste dienstjaren ooit binnen de organisatie. Uit waardering voor zijn jarenlange inzet voor de trekhaakproducent uit Staphorst, stonden collega’s uitgebreid stil bij zijn vertrek. 

Vorig jaar in januari vierde Lefert Veldman zijn 50-jarige jubileum met een persoonlijke receptie voor collega’s en familie bij Brink. In totaal heeft Lefert 51 jaar en 22 dagen bij Brink gewerkt en afgelopen vrijdag hebben zijn directe collega’s en familie, hem een waardig afscheid gegeven met diverse cadeaus (uiteraard met inachtneming van de corona maatregelen). Lefert, wonend in Staphorst, ging naar huis op de fiets, zoals hij meer dan 50 jaar geleden ook aan kwam op zijn eerste werkdag. 

Lefert Veldman begon zijn dienstverband, als 15-jarige jongen, op 8 januari 1970 als kogeldraaier bij Brink Group. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het bedienen van twee draaibanken, destijds was dat voor een deel nog handwerk.  In de loop der jaren heeft Lefert verschillende functies gehad, zo werkte hij op de afdeling lasserij en later in de onderdelenmakerij. Hier werd hij na een aantal jaar benoemd tot meewerkend voorman van de afdeling. Lefert kijkt terug op een leuke en leerzame tijd. “Wat ik mooi vond, is dat ik altijd een grote mate van vrijheid had met betrekking tot het werk, zoals zelf gereedschappen maken om de productie en de kwaliteit van de productie te verbeteren.”

In zijn laatste functie was Lefert medeverantwoordelijk voor het onderhoud aan de lasmallen voor onze OE-klanten. Deze lasmallen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en na elke gelaste serie kwamen de mallen bij Lefert langs voor inspectie en onderhoud. “Het leuke aan mijn werk was de afwisseling en de vrijheid die ik heb ervaren binnen Brink.”

In meer dan vijftig jaar tijd heeft Lefert het familiebedrijf Brink van een smederij zien uitgroeien tot een van de grootste spelers op het gebied van trekhaken. Onder de naam Brink Group werden ook elders in de wereld productie- en verkoopvestigingen geopend en kwam de totale productie van Brink trekhaken, ruim honderd jaar na de oprichting in 1903, op zo’n miljoen stuks per jaar te liggen. Mede dankzij de kennis en de vaardigheden van Lefert en uiteraard andere collega’s, staat Brink nu al decennialang voor expertise op trekhaakgebied en rijden er vandaag de dag wereldwijd zo’n 25 miljoen voertuigen rond met een Brink trekhaak.

Over Brink Group

Brink Group is een van de grootste ondernemingen in Europa op het gebied van trekhaken met meer dan honderd jaar ervaring in de automobiel sector. Onder het motto ‘Your perfect fit’  biedt Brink Group een perfecte en veilige verbinding tussen vrijwel elk denkbaar voertuig en het materiaal wat men mee wil nemen, waardoor iedere dag weer miljoenen gebruikers  veilig op weg kunnen naar hun activiteiten buitenshuis. Brink Group ontwikkelt ook speciale fietsendragerhaken voor elektrische en hybride auto’s die niet mogen trekken, maar waar wel de meeste fietsendragers op passen. Brink Group, met haar hoofdkantoor in Staphorst, Nederland, heeft ongeveer 600 medewerkers in 8 landen en high-quality productielocaties in Nederland, Frankrijk, Thailand en Zuid-Afrika.