De aanleg van het glasvezelnetwerk in IJhorst, Rouveen, Nijeveen’, s Heerenbroek, Grafhorst en Wilsum is in volle gang. De graafwerkzaamheden zijn bijna klaar in het hele gebied. De eerste huisaansluitingen zijn gemaakt en aannemer Bam Infra Telecom heeft het derde en vierde glasvezelverdeelpunt in Rouveen en IJhorst geplaatst. 

Graafwerkzaamheden

In de kernen ’s Heerenbroek en Grafhorst is de aannemer half november gestart met graven. Inmiddels is in ’s Heerenbroek 91% van de graafwerkzaamheden klaar en in Grafhorst 86%. Naast de laatste graafwerkzaamheden zijn nog een aantal boringen nodig om het netwerk aan elkaar te koppelen. Binnen twee weken zal de aannemer deze laatste werkzaamheden uitvoeren.

In Wilsum wordt op dit moment ook volop gegraven. De aannemer loopt hier voor op planning. 32% van de graafwerkzaamheden is al gereed. De komende twee weken is de aannemer nog bezig met het graafwerk voor de 337 adressen in Wilsum. Hiervan krijgen 192 klanten de aansluiting tot aan de voordeur. 

Voor de aanleg van de adressen in buurtschap Nieuwstad, moet de aannemer werkzaamheden uitvoeren in of in de buurt van een dijk. Hiervoor wacht de aannemer nog op toestemming van Waterschap. De graafwerkzaamheden die al wel kunnen worden uitgevoerd, zijn opgestart. We houden u op de hoogte.

In IJhorst, Rouveen en Nijeveen zijn de civiele werkzaamheden afgerond. 

Huisaansluitingen

Nu de civiele werkzaamheden bijna zijn afgerond, is de aannemer in IJhorst gestart met het maken van de eerste huisaansluitingen. Maar liefst 122 adressen hebben hun glasvezelkastje inmiddels in huis hangen. 

Ook is deze week gestart in Rouveen om de aansluitingen in huis te realiseren. Binnen enkele weken volgt dan ook Nijeveen. Zoals gepland zal de aannemer hier in februari nog starten. De overige dorpen volgen daarna in de geplande volgorde.
Bekijk hier de planning.

Gebruikmaken van je verbinding

Zodra de glasvezelaansluiting in jouw woning is geïnstalleerd, krijgt de door jou gekozen dienstaanbieder een seintje van ons en kunnen zij het installatiepakket opsturen. Een installateur of jijzelf installeert de apparatuur voor televisie, internet en/of telefonie. Hierna activeert de dienstaanbieder je abonnement zodat je gebruik kunt maken van diensten via het razendsnelle glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk.

Glasvezelverdeelpunten

Op 15 december heeft aannemer Bam Infra Telecom het derde en vierde glasvezelverdeelpunt geplaatst in het glasvezelnetwerk voor de kernen Rouveen, IJhorst, Grafhorst, ‘s Heerenbroek, Wilsum en Nijeveen. Naast het verdeelpunt in Rouveen en IJhorst, staan nu ook de verdeelpunten s Heerenbroek en Nijeveen. Lees hier meer.

De laatste twee verdeelpunten worden geplaatst in Wilsum en Grafhorst. Het verdeelpunt dat in Wilsum geplaatst gaat worden, staat nog tijdelijk in opslag bij de aannemer. Dit in afwachting van de netbeheerder die de stroomaansluiting zal realiseren. Het verdeelpunt in Grafhorst staat gepland voor april.

Aanleg gaat zoveel mogelijk door tijdens lockdown

De nieuwe lockdown heeft geen verdere gevolgen voor de aanleg van ons glasvezelnetwerk. Sinds maart 2020 werken we al volgens alle richtlijnen van het RIVM. Dat betekent voor de aanleg: zoveel mogelijk werken vanuit huis, bij aanlegwerkzaamheden 1,5 meter afstand houden en extra letten op hygiëne.

Waar kun je terecht met vragen?

Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 08.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur terecht bij de klantenservice van BAM Infra Telecom, 085 047 90 62 of glasvezel@bam.com.

Voor vragen over het abonnement kun je terecht bij je gekozen dienstaanbieder. Ook kun je contact met hen opnemen als je wijzigingen wilt aanbrengen in je gekozen pakket.

Voor andere vragen en klachten kan contact worden opgenomen met de klantenservice van RENDO Buitenaf. Zij zijn bereikbaar op 0522 – 768 100, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Of per mail info.glasvezel@rendo.nl

Op de hoogte blijven?

Met deze nieuwsbrief informeren we geïnteresseerden ongeveer een keer in de 2 maanden over de aanleg van het glasvezelnetwerk in IJhorst, Rouveen, Nijeveen, 
‘s Heerenbroek, Grafhorst en Wilsum.

Op www.glasvezelbuitenaf.nl kun je op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken. 
Let op: De datum die je hier ziet is een indicatie.