vanaf 19 uur hedenavond was het een drukte van belang van auto’s op het marktterrein. Lekker slippen in de sneeuw. Geen achterwiel aandrijving? Geen punt, dan gebruik je de handrem toch.

2 drifters kwamen met elkaar in contact en hadden beide wat blik- en egoschade. Een drifter uit Meppel moest het bekopen met een bekeuring van 400 euro wegens artikel 5. Dit is gevaarlijk weggedrag. Op dat moment was er kind noch kip noch kraai in de buurt getuige het filmpje dat we hieronder hebben staan. De hele avond kwam de hermandad niet in actie en net deze ene drifter was de pineut. Tja, shit happens. Een verzetje als deze zou toch eigenlijk moeten kunnen als je nagaat hoelang iedereen al opgesloten zit en opgesloten blijft zitten. Maar dat zal ongetwijfeld niet iedereen met me eens zijn…

Weetje: toen er vorige winter sneeuw op de markt lag werd ook een drifter bekeurd. Op het procesverbaal had de agent genoteerd dat het wegens geluidsoverlast was. Dat was niet zo handig van de agent want 1 bezwaar was genoeg om dat naar de prullenbak te laten verwijzen, want slippen op sneeuw maakt niet zo veel herrie. Maar dit terzijde…

Beelden © weblog Staphorst