Vandaag is de heer P. Chikuse begonnen als Schoolleider binnen Stéphanos Malawi. ‘Chikuse komt in de plaatst van de huidige schoolleider G.P. Mphande, die na 12 jaar trouwe dienst met pensioen gaat. Hij gaat leiding geven aan de Reformatorische basisschool op de Stéphanos compound’, zegt Van der Ham, internationaal directeur Stéphanos, die -om het reformatorische karakter van de school te waarborgen- aanwezig was bij de sollicitatieprocedure en welkomstceremonie. 

De heer P. Chikuse (50) is geboren in Malawi en heeft vier kinderen. Hij heeft 25 jaar ervaring als schoolleider aan gerenommeerde scholen in Malawi. Chikuse komt met zijn vrouw op de Stéphanos compound wonen, dichtbij de basisschool. Deze basisschool is één van de weinig reformatorische basisscholen in het land, en herbergt zo’n 400 leerlingen en 19 (vak)leerkrachten en assistenten. 

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Contactpersonen n.a.v. persverklaring: Directeur/bestuurder Dhr. J. van der Ham, tel. 06-10414335

Foto: Vertrekkend schoolleider G.P. Mphande (rechts) verwelkomt de nieuwe schoolleider P. Chikuse (links). Beeld © Stichting Stéphanos.