“lof voor de medewerkers, hun voortgang en de intensieve samenwerking”

Na een bouwtijd van slechts negen maanden bereikte het bouwconsortium TDE het hoogste punt van de nieuwbouw Isala Meppel en Noorderboog. Van oudsher is het bereiken van het hoogste punt tijdens de bouw een moment om feestelijk aandacht aan te geven. Geheel in die traditie, werd het hoogste punt ’digitaal’ gevierd en ontvingen de 250 bouwplaatsmedewerkers een traktatie.  

Omdat er door corona geen festiviteiten op de bouwplaats georganiseerd kunnen worden, is ervoor gekozen een film op te nemen. In deze film is gezamenlijk stilgestaan bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis en het nieuwe revalidatiecentrum en hoe het er in de toekomst uit komt te zien. Daarnaast werd het hoogste punt gemarkeerd door het hijsen van de vlag door Erwin Duits, voorzitter Raad van Bestuur bij Noorderboog en Roel Venema, lid Raad van Bestuur bij Isala.

Erwin Duits, voorzitter Raad van Bestuur bij Noorderboog: “Binnen een jaar bereikten we het hoogste punt, in een bijzonder jaar. Ik vind het geweldig om conform de huidige tijd symbolisch te vieren dat we het hoogste punt hebben bereikt. Niet alleen op de bouw, maar ook achter de schermen werken we hard om straks klaar te zijn voor de verhuizingen. Medewerkers van Noorderboog kunnen niet wachten om te starten in ons mooie nieuwe pand.”

Roel Venema, lid Raad van Bestuur bij Isala: “Ik ben blij dat wij, met inachtneming van de coronamaatregelen, deze bijzondere mijlpaal samen kunnen vieren. Voor Isala was 2020 een jaar waarin alles anders liep. Gelukkig ging de bouw gewoon door en liggen wij op schema. Ik kan niet wachten tot volgend jaar wanneer het ziekenhuis echt klaar is.”

Nauwe samenwerking met bouwconsortium TDE

Het bouwconsortium TDE, bestaande uit Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE, is verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud en de exploitatie van het ziekenhuis en een voorziening voor geriatrische revalidatiezorg. 

Koert Terhürne namens bouwconsortium TDE: “In de wereldwijde omstandigheden waarin we verkeren is niets meer vanzelfsprekend. Veiligheid staat daarbij altijd op één, we bouwen veilig of we bouwen niet. Als we dan kijken naar de omvang en het hoge duurzaamheidsgehalte van het project hebben we niets anders dan lof voor de medewerkers op de bouwplaats, hun voortgang en de intensieve samenwerking in het consortium.”

Modern ziekenhuis en modern centrum voor revalidatiezorg

Met de bouw van het nieuwe ziekenhuis en revalidatiecentrum in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuis- en revalidatiezorg terecht in één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Zo wordt de nieuwbouw het eerste all-electric ziekenhuis van ons land. Het ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.583 m2 en de geriatrische revalidatiezorg van Noorderboog 5.337 m2.

Isala Meppel biedt laagcomplexe, planbare en chronische zorg en richt zich in het bijzonder op de ouder wordende patiënt. Noorderboog biedt revalidatiezorg aan ouderen. Bij de ingebruikname in 2022 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, patiëntvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en flexibel ruimtegebruik. Vakwerk Architectenontwierp het ziekenhuis samen met ingenieursbureau Deerns. De groene omgeving van het nieuwe ziekenhuis was de inspiratiebron voor het duurzame ontwerp.

Over TDE
Bouwconsortium TDE bestaat uit Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE. TDE realiseert de bouwdelen voor Isala en Noorderboog als één geheel. Naast de realisatie draagt TDE zorg voor onderhoud en exploitatie van het gebouw voor een periode van 25 jaar.

Foto boven © weblog Staphorst

YouTube video
© Pedro Sluiter
© Pedro Sluiter
© Pedro Sluiter
© Pedro Sluiter