Wie denkt dat een keuken alleen de plek is om te koken en af te wassen, heeft het mis. De keuken is eigenlijk samen met je woonkamer het hart van je huis. Dus moet je het laten kloppen. Zeker nu en met de feestdagen in zicht. 

Vroeger leefde de mensen in de keuken. De woonkamer was er alleen voor visite. In de keuken gebeurde het. In nieuwe huizen zie je dat gelukkig ook steeds meer terugkomen. Een gezellige keuken, liefst met een grote tafel er in waar geleefd mag worden. Waar je in de ochtend elkaar ontmoet, waar overdag gelezen, gespeeld of thee gedronken wordt en waar in de avond je met elkaar zit om de dag door te nemen tijdens het diner. En waar dus ook gekookt wordt uiteraard. Waar de lekkerste luchtjes zich verspreiden zodat iedereen ook niet anders kan dan naar de keuken gaan. 

De verschillen met vroeger

Terug naar oude tijden van gezelligheid dus maar wel met de gemakken van tegenwoordig. Een keuken die gezellig is maar ook voldoet aan de nieuwe eisen en voorzien is van de nieuwste snufjes. Geen oude fornuizen die op kolen of hout gestookt moeten worden, maar inductiekookplaten die snel opwarmen, snel afkoelen en snel weer schoon zijn. Heet watercookers en ijsblokjesmachines of zelfs geïntegreerde wijnkasten zodat je altijd voorbereid bent op een gezellige vond. 

Milieuvriendelijk aspect

Maar niet alleen de gemakken tellen mee, ook de milieuaspecten. Zo heeft een cooker als voordeel dat je direct heet water hebt. Hierdoor hoeft je de kraan niet nodeloos te laten lopen waardoor je minder water verspilt. Een van de voordelen van een inductiekookplaat ten opzichte van een gasfornuis is dat je gasloos kunt koken. Gasloos koken betekent minder gas verbruiken waardoor er minder gas uit de bodem gehaald hoeft te worden. Zo draag je niet alleen bij aan je eigen gemak maar tegelijk ook aan het milieu. 

Elk voordeel…

Een groot voordeel van een inductieplaat is dat je deze heel snel weer schoon hebt. Het nadeel is dat deze erg kras-gevoelig is. Daarnaast trekt de kookplaat ook vuil en stof aan. Iets dat je natuurlijk niet wil. Een inductiebeschermer is dan ideaal. Deze beschermt je inductiekookplaat tegen krassen en zorgt er voor de dat plaat als nieuw blijft. Een ander voordeel is dat je hierdoor meer ruimte op het aanrecht creëert zodra je niet aan het koken bent. Bijvoorbeeld om in de ochtend de boterhammen te smeren of om glazen en hapjes neer te zetten tijdens een feestje. De inductiekookplaat beschermer is soepel, vuil- en waterafstotend, Uv-bestendig en vooral heel erg handig. Als je gaat koken rol je het op en leg je het aan de kant. En na het koken en schoonmaken leg je de beschermer weer over de kookplaat heen. Gemak dient de mens. De beschermers zijn er in heel veel verschillende printen en designs en dus ook nog een eyecatcher in jouw keuken. En de beschermers zelf zijn heel eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek en/of schoonmaakmiddel. En ze trekken na het oprollen vanzelf weer recht zodat het mooi blijven liggen

Cadeautip: Je kunt ze ook bestellen met een eigen foto. Leuk als decembercadeau!