Het is een tijd van snel schakelen. Voor de overheid met nieuwe maatregelen en ook voor de culturele sector waar activiteiten moeten worden geschrapt of aangepast. Om die reden heeft Orgelcomité Genemuiden in overleg met organist Gert van Hoef haar geplande concert op 13 oktober tegen het licht gehouden.

Daarbij is er voor gekozen om uit respect voor de maatschappelijke bezorgdheid en kijkend naar de huidige dynamiek het liveconcert met bezoek om te zetten naar een livestream op het kanaal van Gert van Hoef, zonder mensen in de kerk. Dat gaat aan de ene kant gepaard met verlies van een stukje beleving. Aan de andere kant weten we dat de livestream het Zwier van Dijkorgel onder de aandacht van een breed Nederlands maar ook internationaal publiek zal brengen. Waarbij het orgel onder de handen van Van Hoef volledig tot zijn recht komt met stukken van Bach, Händel, Mulder, Kellner, Guilmant, Rossini, Stanley en Van Hoef zelf.

Wie al vast een voorproefje wil kan terecht op de youtubekanaal van Orgelcomité Genemuiden. Daar staat een playlist klaar met de stukken die 13 oktober vanaf 20.00 uur vanaf het Genemuider orgel zullen klinken.