Door Johan Bisschop

Vandaag vernam ik in de Staphorster krant (klik hier…)dat de gemeente meer wil investeren in de recreatie van de Streek, Olde Moaten en het reestdal met de Zwarte Dennen. 


Ik vind het mooi als ze in de Streek investeren eveneens de Zwarte Dennen. Van oorsprong is het bos een productiebos en nu is het een combinatie van. Netjes gestructureerd en onderhouden. Recreanten kunnen er goed vertoeven, er is zelfs een camping aanwezig. Al met al een bos voor ons allemaal.
In de Olde Moaten hebben ze ook een klein stukje recreatie. Voldoende voor de mens om kennis op te doen en er iets van te zien. Maar om daar nu nog meer recreatie van te maken zie ik niet zitten. Ik ben van mening dat als je meer mensen aanhaalt je gelijk vervuiling en verstoring van de natuur aanhaalt. Waarom is dat nodig? Een aantal jaar geleden hebben ze naar mijn inziens de Olde Moaten al gebroken, door alles overhoop te gooien wat niet nodig was. Maar  meer om subsidies op te maken en werk te verschaffen. Ik ben van mening dat de Olde Moaten verder met rust gelaten moet worden en er absoluut niet meer mensen naar toe lokken. Het is nu nog niet verprutst.
Laat de boer weiden.Laat het zoals het altijd was.


Wil men wel investeren in de Olde Moaten, investeer dan in het verwijderen van roofvogels, roofdieren en ooievaars. Net als de mens een plaag voor de Olde Moaten. 
Ik hoop dat meer mensen deze mening delen en graag oeze Olde Moaten de Olde Moaten loat en niet altied op zuuk goat noar neie moaten.

Foto © Annie Visscher – Visscher