Rick hield in Hockenheim zijn hoofd koel. Hij pakte na twee zenuwslopende races de titel: kampioen IDM Supersport 300. Hij startte van pole position en finishte als vijfde en derde. Genoeg om de kampioensbokaal mee naar Staphorst te nemen. Dat dachten we … het is een titel onder voorbehoud geworden.

Rick en het team zijn in rollercoaster terecht gekomen na de huldiging van de tweede race.
Na een protest van een ander team moest de Yamaha naar de technische keuring. Er werd een remdrukschakelaar gesignaleerd die niet aangesloten was. De Yamaha was niet anders dan in voorgaande races. Rick is voorlopig wel uit de uitslag van de tweede race gehaald. 

Dit betekent dat hij – voor nu – de titel kwijt is en tweede zou worden. We gaan uiteraard in beroep. Wordt vervolgd. 

Wat een races!
Ondanks de domper en situatie waar we nu inzitten, heeft Rick supersterk gereden. Een korte terugblik willen we je daarom niet onthouden. 
Hij begon als leider in het klassement met 15 punten voorsprong én vele kapers op de kust. De concurrentie was sterk, de druk groot, maar hij volbracht zijn missie 2020: kampioen worden! 

Eerste race: vijfde
De eerste race was spannend. Er was een grote kopgroep met daarin rijders die bijna allemaal kans maakten op de titel. Na de start kwam Rick op plek zes. Hij knokte zich twee keer terug naar de koppositie, in ronde 6 en 10, maar kon dat niet vasthouden. 
De druk was erg groot ‘für die junge Wilde’. Er werden veel risico’s genomen, drie kanshebbers voor het podium schakelden zichzelf uit tijdens deze race. Rick kwam net iets te kort, finishte als 5e, maar behield wel zijn positie met 11 punten voorsprong op nummer twee.

Tweede race: derde
Deze race was zenuwslopend. Net als in de eerste race was er een grote kopgroep waarin de rijders het elkaar erg moeilijk maakten. Rick deed veel kopwerk, maar kreeg niet de kans om weg te rijden. Uiteindelijk finishte de top-drie binnen 0,019 seconden. Hij werd derde, voldoende om de titel – onder voorbehoud – te pakken. 

Foto gemaakt na afloop van de race door Damon Teerink, toen alles nog goed was