Danny van der Sluis reist met vertrouwen af naar de Hockenheimring, waar komend weekend de seizoensfinale van het IDM Superbike kampioenschap op het programma staat. De TT Racing Team kan terugkijken op een sterke periode met drie ONK zeges en goede optredens in het IDM. Op de Hockenheimring wil Danny het IDM hoofdstuk 2020 op een mooie manier afsluiten.

Het ingekorte IDM Superbike seizoen 2020 bestaat dit jaar uit vier evenementen. Danny van der Sluis stond tijdens twee van de drie voorgaande evenementen aan de start. De coureur uit Staphorst begon erg sterk met twee top-tien klasseringen in het ijzersterke internationale deelnemersveld op het TT Circuit Assen. De tweede ronde werd verreden op de Sachsenring, dat was een nieuw circuit voor de TT Racing Team coureur. Een ander nadeel was dat dit evenement slechts uit twee dagen bestond. In korte tijd moest Danny het circuit onder de knie zien te krijgen. Tijdens de races wist de 23-jarige coureur flinke stappen te maken en kon hij strijden om de punten.

De derde IDM Superbike ronde was op de Lausitzring. Danny was niet van de partij, want in datzelfde weekend reed hij naar zijn derde overwinning van het seizoen in de ONK SuperCup 1000 klasse. Komend weekend (25 t/m 27 september) is de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring. Een circuit waar Danny al ervaring heeft in de Supersport 600 klasse. Vrijdag zijn de vrije trainingen, gevolgd door twee kwalificaties op zaterdag. De races gaan zondag om 11:35 uur en 15:10 uur van start en zijn met livebeelden te volgen via www.idm.de/live.

Danny van der Sluis #10: “Ik heb met een 600 al meerdere keren op Hockenheim gereden en toen ging het altijd super. De laatste keer was in 2016. Vergeleken met de Sachsenring beginnen we met een minder grote achterstand. Ik ben erg benieuwd waar we kunnen eindigen op een circuit waar ik al wel ervaring heb. Het is ook afwachten wat het weer gaat doen, want er wordt ook regen opgegeven. Ik ga in ieder geval met vertrouwen beginnen en we gaan er alles aan doen om het IDM seizoen 2020 op een mooie manier af te sluiten!”

Foto © Jan Timmerman – JTS Fotografie