Ruud Tromp neemt vandaag afscheid van SG. Pieter Zandt te Staphorst om te gaan genieten van zijn welverdiende PENSIOEN.
Op D.V. vrijdag 18 september is er voor genodigden een afscheidsreceptie in de aula van de Pieter Zandt te Staphorst. Door de huidige corona-maatregelingen wordt dit in gepaste vorm dus zonder leerlingen gevierd.

Ruud Tromp mag met recht terugblikken op een indrukwekkende ‘staat van dienst’.Zijn loopbaan startte ooit in het laboratorium en vanaf 1999 is Ruud als TOA (technisch onderwijs assistent) werkzaam op de Pieter Zandt locatie Staphorst. Ruud Tromp is een onderwijsman in hart en nieren die genoot als leerlingen door toedoen van zijn lessen practica, liefde voor de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie kregen. Dit wordt ook wel `aanschouwelijk onderwijs genoemd en stelt leerlingen in de gelegenheid om door middel van eigen aanschouwing en onderzoek, kennis op te doen

Collega’s typeren Ruud als iemand die zich 200% inzette voor de school, genoot van het resultaat, vriendelijk, perfectionistisch, bevlogen, gaf uitstekende practica lessen, en plichtsgetrouw etc. Ruud Tromp heeft verder een uitstekende band met onze leerlingen. Een favoriete proef van Ruud Tromp is de demonstratie van een ‘gasexplosie’ van een 0,75 L-verfblik. Uiteraard zocht Ruud Tromp naar uitdaging in een 2,5 L-verfblik met als gevolg een enorme knal in en rond de school. Collega’s kwamen verschrikt kijken en zagen een tevreden blik op het gezicht van Ruud omdat de proef was geslaagd.

Voor Ruud Tromp onze collega breekt een nieuwe periode aan waarin hij ongetwijfeld samen met zijn vrouw mooie dingen mag ondernemen. Ook heeft Ruud meer tijd om zich in te zetten voor de Stichting Kerkbelang Elburg waar Ruud zorgt voor de preekbeurten.

Ruud, ontzettend bedankt voor jouw enorme inzet voor de school en onze leerlingen. De leerlingen en (oud) collega’s gaan jou enorm missen. We hopen dat je samen met je familie nog lang in goede gezondheid mag genieten van deze nieuwe periode in jouw leven. Bedankt voor alles en Gods zegen toegewenst!