Op 29 april jl, midden in de corona tijd, was het precies 25 jaar geleden dat onze juf Dianne startte in het onderwijs. Na een enkele korte periode op andere scholen kwam ze op de CNS. Dianne Voortman startte haar onderwijsloopbaan in de middenbouw en is ook echt een juf voor de middelste groepen van de basisschool.

Haar grote passie ligt bij het omgaan met de kinderen, gewoon ook rekenen, taal, lezen en schrijven. Wat zij het sterkst benadrukte in haar groepen in al die jaren, was toch wel het creatieve. Plakken, knippen, verven, schilderen, bouwen, niets was en is haar te gek wat dit betreft. Voor haar is het belangrijk dat kinderen zich kunnen uiten, ook in creatieve zin.
Het feestje met de kinderen is uiteindelijk geweest op woensdag  15 september jl. Hier heeft ze  vorm en inhoud aan gegeven met de kinderen van haar eigen groep. 

Bertha Wijnstra heeft haar eerste jaar in de regio Hoogezand gewerkt. Van daaruit jaren naar Scheveningen. Toch een andere omgeving. Samen met haar man en kinderen trok ze midden jaren negentig weer naar deze regio. Juf Bertha heeft vele groepen lesgegeven en dat deed ze met passie. Een grote betrokkenheid en gerichtheid om met name het pedagogische aspect. Naast het werken in de groepen, de laatste jaren vooral in de bovenbouw, is Bertha Wijnstra ook de trainster van de lessen sociale vaardigheid.  Juf Bertha werkte maandag 14 september precies veertig jaar in het onderwijs. Zij vond het leuk om met haar groep iets buiten de school te doen. De hunebedden en de speeltuin in Havelte werden bezocht en met stralend weer was het een geslaagde dag met haar groep 7.

Alle kinderen hebben de beide jubilarissen toegezongen op het plein. De ouders op gepaste afstand. De vlag uit en het plein versierd zodat we ondanks corona de beide juffen goed in het zonnetje hebben kunnen zetten.