In Voedselbostuyn Reestdal, aan de Carstenlaan 4 in IJhorst, werd op maandag 7 september door Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst, Staphorst e.o.’ een gemeenschappelijk avond georganiseerd.

Voedselbostuyn Reestdal is een kleinschalig voedselbos in ontwikkeling, met noten-, fruitbomen en struiken, kruiden en eenjarige groenten. Voor leden en ook voor niet-leden waren er elk half uur rondleidingen voor groepjes van zes personen, door deze indrukwekkende bostuin. Compleet met puur-natuurboshapjes en -drankjes op de gezellige veranda, en met de boeiende film van Wouter van Eck, over voedselbossen, was het een zeer geslaagde en goed georganiseerde avond.

Op deze avond bleek dat er véél interesse is voor voedselbossen en voor bostuinen in onze regio. Wellicht voor onze vereniging een reden om daar een keer een thema-avond aan te wijden? Laat het ons vooral weten als je óók meer wilt weten over voedselbossen, of hoe je in je eigen tuin een bostuin, waarin voedsel én natuur worden gecombineerd, kunt aanleggen. 

Onderstaand een kleine impressie van de avond. Klik voor groot!