Pinnen, de deur open doen, appen en mailen. We doen het allemaal, vrijwel elke dag. Gelukkig meestal zonder problemen. Maar kijk wel uit! Steeds vaker worden mensen tijdens dit soort handelingen opgelicht en bestolen van hun geld. Om je hiertegen te wapenen, zijn er in september vier webinars over oplichting (een webinar is een interactieve live-uitzending via internet). Catherine Keyl presenteert deze online ‘lessen’, waarin deskundigen tips en adviezen geven. Hoe kun je crimineel gedrag herkennen? Wat kun je doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt? Waar kun je terecht als je slachtoffer bent geworden?

De webinars duren van 10:30 tot 11:15 uur en zijn te bereiken via deze link: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/webinars-campagne-senioren-en-veiligheid

• Dinsdag 1 september: Meekijken bij pinnen (verlopen)
• Dinsdag 8 september: Babbeltrucs
• Dinsdag 15 september: Fraude via WhatsApp
• Dinsdag 22 september: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

De webinars zijn onderdeel van de campagne Senioren en Veiligheid van het Ministerie van J&V. De politie werkt hieraan mee. We hopen dat je er de komende vier dinsdagen bij bent! Tip: Attendeer je (groot)ouders op deze webinars en help ze indien nodig op weg!

Bron: Politie