Een bericht van RTVOost / Expeditie Oost

De Oranjefeesten. Toch wel één van de hoogtepunten van het jaar voor naburig dorp Nieuwleusen. Door de pandemie heeft de organisatie dit jaar besloten het hele festijn af te blazen. Groep 8 van Basisschool de Wegwijzer laat het hier niet bij zitten en nam het heft vandaag in eigen handen.

Normaal is het rond deze tijd zeven dagen lang feest voor de inwoners uit Nieuwleusen en omstreken. Vele vrijwilligers proberen er jaar in jaar uit met activiteiten zoals tentfeesten, buitenspelletjes en autocrossen er een knalfeest van te maken. Dit jaar dus niet. Verslaggever Pim ging vandaag op bezoek bij Basisschool de Wegwijzer om te kijken hoe zij er toch nog op school een feest van wisten te maken. Dit deden ze niet alleen. Ze kregen hulp van Bultje een Aart Schroefdraad van Vakantiepark de Beerze Bulten.

Op de foto: een still uit het filmpje