Begin januari 2020 is ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan in Staphorst maar werd in maart door de coronatijd stilgelegd. 

Gelukkig werd er na de herstart van begin juli weer goed gebruik gemaakt van het vervoersproject dat loopt via Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en werd de 100e rit al snel bereikt.

Er zijn weer ritten aangevraagd en gereden naar en van huisarts, tandarts, ziekenhuis Zwolle, dagopvang, supermarkt, oorspecialist, steunkousenspecialist in Meppel etc. Ook ritten buiten de regio kunnen worden aangevraagd en gepland. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

In de auto geldt vanaf 1 juli dat er geen limiet wordt gesteld aan het aantal mensen dat samen in de auto kan. Wel wordt het gebruik van een mondkapje geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren. SWS zal hierin het protocol volgen welke is opgesteld door de ANWB.

Een rit aanvragen kan weer op de gebruikelijke manier. De telefoon van ANWB AutoMaatje Staphorst is bereikbaar op werkdagen van 9-12 uur op 06-51800855.

Nieuwe deelnemers mogen ook contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer, of via automaatje@sws-staphorst.nl.