Rick Dunnik behaalde twee keer het podium in de IDM Supersport 300. De eerste keer na een spectaculaire inhaalrace van P34 naar P3, in de tweede race finishte hij op P2 met slechts 0,011s verschil. Hij staat nu 2e in het kampioenschap.

Rick moest op gang komen in Assen. In de vrije trainingen reed hij net buiten de top 10. In Q1 zette hij de negende tijd neer. In Q2 kwam hij echt op dreef, hij klokte de tweede snelste tijd. Helaas moest hij in de eerste race als straf achteraan startten (P34), maar het leverde misschien wel één van zijn mooiste races op.
Waarom achteraan starten? 
Soms zijn er regels waarvan je het bestaan bijna vergeten was, omdat de situatie bijna nooit voorkomt in een normaal seizoen. Afgelopen maandag had het team op het circuit getest en dat is niet toegestaan. Natuurlijk een beetje dom van ons om dat te vergeten, maar één ding is zeker: deze regel vergeten we niet meer 😉

Eerste race: van P34 naar P3!
Maar wat een spektakel heeft deze race opgeleverd. Rick startte dus achteraan en wist zoals Speedweek dat omschrijft op Marquez-wijze in twaalf ronden naar de 4e plek te racen met slechts een verschil van 0,047s op nummer drie. 
Toen hij ‘s avonds thuis op de bank nog aan het nagenieten was, kwam het bericht dat hij derde werd, omdat nummer twee was teruggezet vanwege het overschrijden van de track limits. 

Tweede race: tweede plek
Rick startte nu wel vanaf P2. Na een rode vlag situatie in de twee ronde werd de wedstrijd opnieuw gestart voor een race over negen ronden.
Er ontstond al snel een kopgroep van zes rijders. Uiteindelijk bleven Rick en drie rijders over die in de laatste vier ronden streden voor de winst. Het was erg spannend door de vele positiewisselingen. Rick reed een paar keer aan kop, maar trok met 0,011s verschil net aan het kortste eind en werd tweede. Hij zette wel de snelste rondetijd neer. 

Races terugkijken?
Even kijken wat je gemist hebt? Je kunt de races zien op YouTube. 
> Race 1      > Race 2 (herstart vanaf 2u.23)

Stand Kampioenschap IDM SSP300Rick staat tweede in het kampioenschap met 36 punten, 5 punten verschil op nummer 1. Hij heeft goede zaken gedaan in Assen.  

Foto © Racing Passion Photography – Damon Teerink