Op woensdagavond 19 augustus geeft Pieter Heykoop een orgelconcert in de imposante Bovenkerk van Kampen. Pieter is dit jaar 45 jaar organist. 

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren. Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters. Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het prachtige 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Het concert van woensdag 19 augustus staat in het teken van zijn 45-jarig organistenjubileum. Hij zal op deze avond Pieter zijn mooiste orgelimprovisaties spelen die de afgelopen 45 jaar zijn ontstaan. 

Hij begint een de intrada ‘Prijs, mijn ziel, de Hemelkoning’. Psalm 105, psalm 111 en psalm 25 zullen prachtig klinken op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk. De avond zal Pieter afsluiten met de koraalfinale ‘Op bergen en in dalen’. 

De entreeprijs bedraagt € 12,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Een link voor de livestream bedraagt € 10,00.

De aanvangstijd van het orgelconcert is 20.00 uur. Tijdens het concert gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis.

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!