Op zondag 15 maart 2020 organiseert de motorclub De Antrappers uit De Wijk al weer haar 35e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Dit in het jaar waar de club haar 40 jarig jubileum viert. Het evenement zal voor de vijftiende keer starten bij Gebben Motoren te Rogat. De club hoopt van dit jubileum evenement weer een speciale editie te maken met een bijzondere attractie, waar achter de schermen nog volop wordt gewerkt.

Inschrijven kan vanaf 09.00 uur en de kosten zijn 20 Euro. Onze club is geen lid van een Motorbond en een licentie is dus niet nodig. Wel gaan we ervan uit dat de motor rijtechnisch in goede staat verkeert, niet teveel lawaai maakt en is verzekerd en de berijder een geldig rijbewijs heeft. Dus dat man en motor aan alle voorschriften die in de Wegenverkeerswetgeving zijn gesteld wordt voldaan. Verder zijn de nederlandse Enduro/OTR reglementen van toepassing. 

Het inschrijfformulier is te downloaden op deze site. (www.antrappers.nl)

Dit jaar kunnen ook weer alleen tweewielige motoren deelnemen. Dus Trike’s en Quad’s zijn helaas niet toegestaan.

Er is rond het dorp de Wijk een daarop afgestemde route uitgezet, die door de rijders van deze motoren een aantal keren gereden kan worden. De club is er in geslaagd om een route van ongeveer 45 kilometer lengte uit te zetten, waarvan ruim 90 % onverhard is. De wegen die verhard zijn meestal openbare wegen, waarop de rijders van hun inspanningen in het terrein kunnen bijkomen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België, zodat toch gesproken mag worden van een evenement met een aardige uitstraling.

Spotting

Hopelijk komen de deelnemers weer in grote getale opdagen. 
Voor de lokale bevolking zijn er op de route een aantal leuke plaatsen om de kunsten van de rijders van nabij te bekijken. Het is echter niet toegestaan om zich op de route zelf te begeven. Een aantal leuke plaatsen zijn de start in Rogat en dan de crossproef richting Meppel,  de Oosterboer, Broekhuizen, Schoonvelde of op het maisperceel aan de de Postweg waar een crossproef is. Hierna komt men nog door landgoed Dickninge, en enige bospercelen aan de Hessenweg, waarna weer gefinisht wordt op Rogat. Hou dus rekening met de motoren in en rond De Wijk.

Er wordt om 10.30 uur gestart en verwacht wordt dat de laatste rijders rond 15.00 uur gefinisht zullen zijn.

Gebben Motoren

De uitvalsbasis is dus  Gebben Motoren te Rogat, waar het nodige te zien zal zijn. Tevens valt hier voor de echte liefhebbers een compleet overzicht van de route te bezien en zullen mogelijk nog oude beelden van eerdere ritten worden vertoond. Voor een hapje en een drankje kan men daar ook terecht en die is in handen van De Antrappers en Mostar Catering. Tevens zal hier nagepraat worden over alle belevenissen tijdens de rit. Al met al een gezellige Afterparty.

Foto’s © Benny Spin