MEC-Muziekschool Rouveen vernieuwd huisstijl. De tot op heden meest blauw-georiënteerde uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een meer rose-georiënteerde.

MEC-Muziekschool heeft haar hoofdvestiging al sinds 2008 aan de Oude Rijksweg 255/2 in Rouveen en is al jarenlang bordsponsor bij de SC Rouveen. Hans en Cindy van Dongen zijn de drijfveren achter de succesvolle muziekschool. Veel regionale talenten zijn inmiddels doorgegroeid naar toppers. Niet slechts inwoners van Rouveen, maar ook de muziekliefhebbers uit de wijde omgeving weten de weg te vinden naar een van de opleidingscentra van MEC.  Naast de hoofdvestiging in Rouveen geeft MEC ook muziekles in locaties te Wezep, Nieuwleusen, Olst Wijhe en vier locaties in Zwolle (Stadshagen-Berkum-Assendorpen Zuid). 

Onder het motto “Vernieuwing geeft kracht!” werd besloten Alvasi Visuele Vorm Vertalers uit Staphorst/Nieuwleusen (ook trouw bordsponsor bij de SC Rouveen) opdracht te geven voor het ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Hierin is men ruimschoots geslaagd. De nieuwe kleurstelling geeft een prachtige uitstraling aan het geheel. Naast het reclamebord werd ook de verdere huisstijl aangepast, waaronder die van de auto van de school.

Muziek maken is leuk.
Dat is het motto van de regionale muziekschool in Zwolle en omgeving. Bij MEC Muziekschool kun je naast de klassieke instrumenten als piano en gitaar, onder andere ook djembé, drum en harp leren spelen.

Weet je waar muziek om draait? Gevoel.
Tijdens onze muzieklessen leer je daarom niet alleen noten lezen, maar ook om gevoel te krijgen voor het stuk dat je speelt. Om mooie muziek te maken hoef je namelijk geen ingewikkeld stuk te spelen. Een makkelijke melodie met de juiste afwisseling in tempo en dynamiek is net zo mooi. Natuurlijk houden we rekening met jouw voorkeur en is het mogelijk om zowel klassieke muziek als rock en pop te leren spelen.

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Zo luisteren veel mensen naar muziek, gaan ze naar muziekoptredens of maken ze zelf muziek. Wanneer je naar muziek luistert doe je dat vaak alleen, maar wanneer je naar een muziekoptreden gaat, ga je vaak samen met iemand. Hoe zit dat eigenlijk met muziek maken? Doe jij dat alleen of samen met anderen?

Samen muziek maken scheelt tijd
Veel mensen in Nederland bespelen een muziekinstrument, zowel kinderen als volwassenen, maar doen dit in hun eentje thuis. Zo kun je tegenwoordig verschillende apps op je telefoon downloaden waarmee je muziek leert maken. Het scheelt tijd denk je… Maar dat is niet zo! Samen leer je sneller. Niet alleen van de docent, maar ook van elkaar!

Samen muziek maken verbindt
Wanneer je samen muziek maakt, ben je niet alleen! Tijdens een groepsles spreek je andere mensen, motiveer je elkaar en leer je van elkaar. Voor zowel kinderen als volwassenen is samen muziek maken goed voor hun sociale vaardigheden. En door samen muziek te maken, komen mensen de deur weer uit om leuke dingen met elkaar te doen!

Kom samen muziek maken bij MEC!
Ervaring en niveau zijn minder belangrijk dan passie en gevoel! Het belangrijkste is dat we met elkaar – jong en oud – plezier maken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het volgen van muziekles ?  Kijk dan snel even op de website van MEC https://www.mecmuziek.nl/ of neem telefonisch contact op. De contactgegevens staan keurig vermeld op eerdergenoemde website.