Door de uitbraak van het corona-virus is het seizoen voor alle amateurverenigingen een seizoen geweest om maar snel te vergeten. De competities konden niet worden uitgespeeld, de kantines waren gesloten,  er konden geen kampioenschappen worden gevierd, er konden geen normale “einde-seizoens”-activiteiten worden gehouden, etc. etc.

Nu er weer  enige “vrijheden” komen zal er vooruit worden gekeken naar het nieuwe seizoen. Een seizoen waar er vaak meerdere mutaties zijn op gebied van spelers en staf bij de diverse verenigingen.  Zo ook bij onze plaatselijke trots SC Rouveen.  Nadat in een eerdere publicatie het vertrek van Herwin Talen (SV Desz) , Matthias Mijnheer (MVV Alcides) en Daimen Schra al bekend waren gemaakt, zullen ook Arie Kuiper en Richard Wagenaar volgend seizoen niet meer voor SC Rouveen uitkomen. Arie gaat samen met Arno Werner (oud-keepertrainers bij SC Rouveen) de keeperstraining verzorgen bij sv HTC in Zwolle (de club waar ex-trainer Arjan Plessen hoofdtrainer wordt).  Richard Wagenaar verhuist weer naar Meppel en gaat daar weer spelen voor FC Meppel.

Samen met de dertien overgebleven spelers van het vorige seizoen zullen Sven Russcher, Christiaan Korterink, Simon Mussche en Stefan Leeftink strijden om een plek in de basis van het team van hoofdtrainer Eddy Zwijnenberg.  Genoemde spelers komen vanuit de vereniging (2e en JO19).  Evenals vorig seizoen zal Arjan Schra als assistent-trainer optreden.  In de technische staf zal verder oud-rouvener Frens de Weert de functie van keeperstrainer van Ronald Kruise overnemen. Ronald gaat een eigen keepersschool bij WVF beginnen.

In de begeleidingsstaf bij de 1e selectie vindt er ook een mutatie plaats.  Johann Leeftink heeft besloten te stoppen als leider. Deze vrijkomende positie wordt ingevuld door Sjon Keuning, die daarmee samen met good-old leider Klaas Bouwmeester het nieuwe leidersduo gaat vormen.

De materialen zullen onder beheer blijven van Jan Trompetter, terwijl Lucel Witte blijft als assistent-scheidsrechter.  De verzorgingsstaf zal weer bestaan uit Gerco Talen, Henk Mussche en Evert Mussche. Ingrid van der Veen was in de winterstop al gestopt omdat Ingrid een andere baan kreeg en dit niet goed  te combineren was met verzorgster bij SC Rouveen.

Of en welke gevolgen al deze mutaties teweeg brengen zal zichtbaar worden, wanneer de wedstrijden weer worden gespeeld.  In ieder geval bieden de ontstane vacatures binnen het team weer kansen voor andere spelers om zich in het 1e team te spelen.  Het is op dit moment nog niet bekend in welk district van de KNVB het 1e gaat spelen (Noord of Oost).  Dit zal een dezer weken bekend worden en zullen de tegenstanders daarmee ook bekend zijn.

Eerst gaat deze selectie tot half juli op de dinsdag- en donderdagavond met elkaar (nog steeds onder “corona”-omstandigheden) trainen. Daarna een korte vakantie en dan volop verder trainen en spelen van oefen- en bekerwedstrijden om in september klaar te staan voor het nieuwe seizoen.

Klik foto voor groot. Foto’s © Harm Hoeve