Schoenmaker Arjan Fossen van Helga Schuurman Schoenen & Podologie in Nieuwleusen kan met zijn nieuwe computer gestuurde sleutelmachine zo goed als zeker ook uw sleutels bijmaken. En dat allemaal klaar terwijl u wacht of winkelt. Met een uitzondering van kluissleutels en geprogrammeerde sleutels.

Ook als de sleutel gebroken is kan er in een handomdraai een originele sleutel bijgemaakt worden.

Heeft u een mooie oldtimer of klassieke auto dan kunnen wij er in veel gevallen ook een bijpassende sleutel bijmaken. Bent u nog bezig met een restauratie van uw auto en wilt u ook de sloten weer fijn werkend hebben dan kunnen wij uw sloten nakijken, schoonmaken en indien nodig repareren.

YouTube video

Heeft u een autosleutel met transponder?

Vanaf de midden jaren 90 zijn er in auto’s transpondersleutels ingebouwd. Het doel hiervan is om de diefstal van auto’s terug te dringen.

Bijna elk merk auto heeft dus vanaf deze periode een ingebouwde transponder in de sleutel, ook wel startonderbreker genoemd. Zo heeft dan ook nagenoeg elke fabrikant haar eigen merk en type transponder. In een autosleutel wordt in veruit de meeste gevallen gebruik gemaakt van de z.g. secundaire versie van de transponders. Op het moment dat de autosleutel binnen het bereik van het radarveld rondom het contactslot komt moeten deze twee transponders elkaar herkennen.

Is dit niet het geval dan zal de brandstoftoevoer niet tot stand komen en zal de auto niet starten.

YouTube video

Wat is een transponder?

Een transponder is een elektronisch apparaat dat een bepaalde boodschap uitzendt, als antwoord op een bepaalde ontvangen boodschap. Het woord transponder is een samentrekking van de Engelse woorden transmitter (zender) en responder (antwoorder). Alles samengevat maak dat de autosleutel van tegenwoordig een complex deel van de auto is geworden. Het namaken van deze autosleutels is echter ,in de meeste gevallen, wel degelijk mogelijk.

Bent u uw (auto)sleutel verloren of kwijt? De kans is groot dat Arjan , indien u in het bezit bent van het sleutelnummer, ook dan een nieuwe sleutel kan bijmaken. Is van uw autosleutel de behuizing kapot dan kan de elektronica overgezet worden naar een nieuwe behuizing. Dit bespaart een hoop kosten.

Wilt u een sleutel van uw auto bijmaken maak dan een afspraak met onze schoenmaker, Arjan Fossen 06-50475354, hij kan u vertellen wat de mogelijkheden en de kosten zijn van uw merk autosleutel. Ook kunt u mailen naar: wiedeschoenpast@hetnet.nl

YouTube video