Sinds 1 april is Lian Benard in dienst gekomen bij Stichting Welzijn Staphorst in de functie van Coördinator Vrijwilligerscentrale.
Lian over haar werkzaamheden:

‘De SWS Vrijwilligerscentrale is een plek waar iedereen terecht kan voor vrijwilligerswerk of voor het vinden van vrijwilligers voor jouw organisatie. Mijn werk bestaat uit het werven en contact houden met (potentiële) vrijwilligers. Daarnaast adviseer ik organisaties en bedrijven hoe zij vrijwilligers kunnen inzetten, ook nu tijdens de Coronacrisis.

Het is mooi om te zien dat SWS ook in deze tijd juist vrijwilligers mag verwelkomen die graag iets willen betekenen voor anderen. Klusjes doen, in de tuin werken, en bellen met anderen zijn hier mooie voorbeelden van. Anderzijds is het ook goed om te merken dat organisaties ook nu nog steeds vrijwilligersvacatures plaatsen op onze vacaturebank.

Overweeg je vrijwilligerswerk te doen, of ben jij juist op zoek naar een vrijwilliger? Ik nodig je van harte uit om een kijkje te nemen op onze vacaturebank of om contact op te nemen met mij of mijn collega’s!

0522-465143 /06-83774382 / l.benard@sws-staphorst.nl

Teamcoördinator Margje Ponstein over Lian:
‘Lian is inmiddels alweer een tijdje bij ons aan het werk en het is een echte aanwinst voor SWS. Ze pikt alles snel op en is erg leergierig. Haar enthousiasme maakt me vaak aan het lachen en werkt ook voor de andere teamleden erg aanstekelijk.
In haar contacten richting organisaties en (potentiële) vrijwilligers is ze heel adequaat en gedreven om iemand zo snel mogelijk te helpen.
Voor organisaties en inwoners van de gemeente is de SWS Vrijwilligerscentrale een wat minder bekende tak van SWS ten opzichte van onze andere activiteiten.
Dat is iets om als organisatie aan te werken en ook een opdracht en leuke uitdaging voor Lian. Ik heb er het volste vertrouwen in dat haar dat gaat lukken.’

Lees hier meer over de Vrijwilligerscentrale.