De Patrijs Catering & Events verzorgd bruiloften, catering van (bedrijfs)feesten en evenementen in de wijde regio. Een familiebedrijf waar Egbert en Jennie Eggen en hun zonen Nick en Dennis samen werken aan de mooiste belevenissen, steeds op zoek naar net dát beetje extra. Met de overname van Koggel Events hebben ze, naast de inrichting en aankleding van feesten, de capaciteit en het verzorgingsgebied flink uitgebreid.

De Patrijs Catering & Events
Met zalen in Rouveen en Genemuiden bieden ze ruimte aan elke samenkomst maar organiseren dat ook op locatie. Alles wordt zelf versbereid in eigen keuken. Ambachtelijke catering noemen ze dat. Het enthousiasme bij de familie Eggen spat ervan af. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. En heel belangrijk bij de voorbereidingen van een activiteit, de positieve sfeer onder de medewerkers maken de samenwerking aangenaam.

10 jaar Koggel Events
Wat begon met de verhuur van toiletwagens voor verjaardagsfeesten en tentfeesten is in tien jaar uitgegroeid tot het organiseren van grote evenementen waar duizenden mensen worden voorzien van een drankje en een sfeervolle versnapering. De laatste jaren heeft Patrick Koggel met Koggel Events de focus gelegd op de complete feesten, meer efficiëntie op de werkvloer, en alles in eigen beheer.


“Het meedenken met aanstaande echtgenoten over hun mooiste dag, het perfect presenteren van een bedrijfsjubileum of het opzetten van een festival is waar ik veel energie van krijg,” vertelt Patrick. “Het regelwerk op kantoor, de boekhouding op orde maken en het andere papierwerk zijn werkzaamheden die ik niet ambieer.” Gezien de groeiambities van De Patrijs is de overname van Koggel Events een welkome aanvulling voor het bedrijf.


Krachten combineren
Eind 2019 kwam De Patrijs in gesprek met Koggel. Vanaf het eerste moment was er een klik tussen de eigenaren van beide bedrijven en het aanbod van Koggel Events sluit naadloos aan op de groeiambities van De Patrijs. “De Patrijs heeft met deze overname een grote stap gezet naar een compleet aanbod in eigen beheer. We zijn er trots op dat we van verjaardag tot grootschalige evenementen mensen kunnen helpen aan onvergetelijke belevenissen,” vertelt Nick Eggen.

“Ik ben trots op het bedrijf dat ik heb neergezet, maar ook blij dat ik het met een vertrouwd gevoel overdraag aan de heren van De Patrijs,” zegt Patrick Koggel. Koggel Events blijft bestaan als bedrijf(snaam): de activiteiten worden gebundeld met De Patrijs. Vanaf 1 maart hebben de eigenaren van De Patrijs de leiding overgenomen.

Corona

Ondanks dat de horeca en (evenementen)verhuurbedrijven het zwaar hebben door Corona weet de familie Eggen als creatieve ondernemers aan het werk te blijven. Vier dagen in de week bemannen ze nu een kraam in Rouveen en Staphorst waar ze met soepen, kant en klaar maaltijden, vlees en bijvoorbeeld barbecue pakketten smaakpapillen verrassen. Maar ook bedachten ze een drive-thru waar spare ribs afgehaald kunnen worden bij een smulkar met Amerikaanse tent. Met moederdag zijn ruim 150 moeders verrast met een uitgebreid ontbijt die De Patrijs samen met de plaatselijke bloemist heeft opgezet. We blijven met nieuwsgierigheid deze ondernemers volgen die klaar zijn om na de beperkende maatregelen feesten en evenementen onvergetelijk te maken.

Van links naar rechts: Nick, Egbert en Dennis Eggen naast Patrick Koggel bij Koggel Events in Balkbrug
Foto: © Anita van der Veen