Rouveen – De medewerkers van de Coöperatieve Zuivelfabriek ‘Rouveen’ doen in grote getale mee met de meimaand fietsmaand. De interne werkgroep Rouveen Gewoon Duurzaam (RGD) organiseert de fietsmaand jaarlijks en motiveert de medewerkers op deze manier om zo veel mogelijk op de fiets naar de kaasfabriek aan de Oude Rijksweg in Rouveen te komen.

“Wij stimuleren fietsen naar je werk door onder meer een kilometercompetitie en een Fiets-naar-je-werk dag,” legt Bert Brand, commercieel manager bij Rouveen Kaasspecialiteiten en tevens voorzitter van de commissie RGD, uit. “Ook ontvangt iedereen tijdens de maand mei het dubbel aantal Trappers”. Trappers is een beloningssysteem waarmee fietsen naar je werk wordt gestimuleerd. Naast dat iedereen zelf de waarde van de Trappers ontvangt, worden de in totaal bij elkaar gefietste Trappers door Rouveen Kaasspecialiteiten omgezet in een geldbedrag en dit jaar uitgekeerd aan het goede doel KiKa.

Tijdens de Fiets-naar-je-werk dag op donderdag 14 mei werden de fietsende medewerkers beloond met een goodiebag, gevuld met gezonde snacks. Ook werd een APK uitgevoerd op alle fietsen door Lindenholz Rouveen. “Dit was op vrijwillige basis en het merendeel van de collega’s heeft hier gebruik van gemaakt,” blikt Brand tevreden terug. In de kilometercompetitie gaan collega’s de strijd aan om zo vaak mogelijk op de fiets op het werk te komen. Aan het eind van de maand worden de winnaars bekend gemaakt. 

Foto: © Rouveen Kaasspecialiteiten