Voorlopig is het museum nog gesloten ivm de Coronamaatregelen. Stilte, maar achter de schermen wordt er gewerkt. Begin dit jaar zijn verschillende nieuwe exposities ingericht. Zo is er een kleine tentoonstelling waarin aandacht wordt besteed aan de Engelandvaarder Jan Trompetter, speciaal voor de viering van 75 jaar bevrijding.

Verder is een expositie over de ontwikkeling van de metaalbewerking in Staphorst (van Smederij tot grote metaalbedrijven). En dan is er de grote jaarlijkse tentoonstelling: Jo Koster, Jan Sluijters, Stien Eelsingh; zij kwamen, zagen en schilderden Staphorst. Een unieke expositie die op dit moment helaas nog niet te bezichtigen is.

De komende weken wil het museum op sociale media steeds een korte impressie van de exposities geven; een klein voorproefje van wat we te bieden hebben op het moment dat het weer toegestaan is om het museum te openen. De filmpjes zijn te zien op Facebook, Instagram en op de website van het museum. Weblog Staphorst zal de filmpjes wekelijks meenemen op de website.

Het eerste filmpje is hier te zien.