Ieder jaar is er voorafgaand aan de dodenherdenking bij het monument in Staphorst een bijeenkomst in kerkgebouw De Bron. Door de huidige omstandigheden is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Op initiatief van een aantal leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Staphorst en Gereformeerde Kerk De Bron wordt er wel een korte herdenking georganiseerd.


Van 19.00 tot 19.45 uur is er een programma met zang, muziek en een gedicht om stil te staan bij allen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Deze herdenking wordt zonder publiek opgenomen en live uitgezonden via een livestream. Het YouTubekanaal waarop alles te volgen is heeft de naam ‘4 mei GKV Staphorst en GKSR De Bron’.


Link naar de livestream: https://www.youtube.com/watch?v=hmTh0NYbDDU