Recentelijk kregen de fysiotherapeuten groen licht van het RIVM om de patiëntenzorg weer op te gaan schalen.  De overkoepelende organisaties hebben een duidelijk stappenplan opgesteld om de patiëntenzorg geleidelijk aan weer op te gaan starten, welke door het RIVM is goedgekeurd. 

Ter Harmsel fysiotherapie heeft aanpassingen in de praktijk aangebracht om de 1,5 m regel te kunnen garanderen en hanteren duidelijke regels voor patiënten.  Verder gebruiken alle therapeuten beschermingsmaatregelen als mondkapjes en handschoenen.

De therapeuten bij Ter Harmsel fysiotherapie in Staphorst zijn erg blij met de mogelijkheid om geleidelijk aan weer op te schalen.  ¨Hervatten van fysieke behandelingen kon niet langer uitblijven¨, aldus fysiotherapeut Wim ter Harmsel. ¨Patiënten met uitgestelde zorg zouden daardoor schade oplopen en ook voor de mensen die een Covid-19 besmetting hebben doorgemaakt is het belangrijk dat ze tijdig kunnen beginnen met hun revalidatietraject¨. Met de maatregelen die we hebben genomen hebben we er alle vertrouwen in om patiënten weer veilig in de praktijk te kunnen ontvangen.