Een vraag van een twitteraarster over hoe de Drafkistweg aan zijn naam komt was nog niet zo raar. De meeste straatnamen in Staphorst zijn wel te verklaren en hebben veelal met de historie van Staphorst of Nederland te maken. Zo worden de burgemeesters vernoemd, leden van het Koninklijk huis of eigenaren van land waar de straat op gelegen is.

De namen van de straten in de vogelbuurt in zuid vallen dan historisch gezien in het niet natuurlijk. Wellicht komt er ooit nog een WeblogStaphorststraat…

Naamgeving Drafkistweg

Een inwoner van Staphorst liet ons het volgende weten: “Een oudere man (hij leeft niet meer ) heeft mij ooit eens verteld dat de turfstekers veen staken bij het Zwarte Veentie in het staatsbos nabij de Drafkistweg . Ze kwamen dan met paard en een kist vol veen op de wagen in een draf over deze, toen waarschijnlijk nog zandweg. Daarom werd het later de Drafkistweg genoemd.”

Inzender hartelijk dank voor je input in deze kwestie!