Zaterdag 18 juni zal voor de 29e keer de jaarlijkse AMBC oldtimer bromfietsrit verreden worden vanaf uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst. Deze editie gaat door het bosrijke zuidwestelijke deel van Drenthe en is ruim 80 kilometer lang.
Normaliter komen de deelnemers vanuit het gehele land naar de parel van Overijssel en dat zal ook nu ongetwijfeld het geval zijn.

Opvallend is dat de afgelopen jaren ook de jeugd interesse heeft gekregen in de mooie oldtimers die zeker 20 jaar ouder zijn dan hun bestuurders. Zo blijft het hopelijk nog jarenlang een rijdend museum wat tijdens de ritten vaak wijzende vingers en complimenten oplevert.

Het afgelopen jaar kon de organisatie maar liefst 325 deelnemers inschrijven, daar hoopt men dit jaar (ruim) aan voorbij te gaan. De deelname is gratis, maar inschrijven ter plaatse is verplicht. Dit in verband met de gratis attentie welke wordt aangeboden door evenementsponsor Meesters Tweewielers uit Staphorst.
De start van de solexen zal rond de klok van half één zijn terwijl de rest van de antieke meute een kwartier later vertrekt.

Inschrijven kan voorafgaand aan de rit bij Kisteman binnen terwijl men dan tevens een lekker vers bakje koffie kan nuttigen. De rit wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van computer speciaalzaak Compustore uit Staphorst.