Het is even wennen, maar dan ligt er ook wel wat. Staphorst lijkt wel splinternieuw. Zie hier de net heringerichte Lindenlaan.
2 maanden geleden was het nog een grote bouwput, zie hier…

Het is nog niet helemaal afgewerkt maar daar is de aannemer druk mee doende.

Bewoners Patrijs trekken aan kortste eind

Is de klus dan klaar, nee juist niet. In de Patrijs moeten nog wat parkeerplaatsen aangelegd worden. In het oostelijke deel is er namelijk geen 1 te vinden en de gemeente vindt dat de bewoners de auto maar bij het Medisch Centrum of de Pieter Zandt moeten parkeren…

Het is vooral in de weekenden een serieuze uitdaging om veilig door de straat te rijden en veelal dien je slalommend de uitweg te bereiken. Naast de opritten van de bewoners staat ook de straat vol met heilige koeien. De gemeente is er bij betrokken maar die geeft geen krimp en vinden het onnodig de parkeerplaatsen aan te leggen, die op de originele tekening (volgens ambtenaar een voorlopige…)wel ingetekend staan. Overleg tussen wijlen toenmalig burgemeester Plomp en 1 van de bewoners resulteerde in 0 parkeerplaatsen langs de straat. De bosschages zijn dus buitengewoon breed in dit gedeelte van de Patrijs.

Foto’s © weblog Staphorst