Klik hier voor een printbare PDF versie Voor het vorige recept kijk je even hier…

Benodigdheden: (4 personen)
Staafmixer en een soeppan
ca. 2 liter water
Olijfolie, peper, zout, mosterd, azijn, honing 1x, verspakket pompoensoep
4x, runderhamburgers
950 gram gesneden prei
2 teentjes knoflook
2 Elstar appels
1 zak Aviko aardappel partjes

Bereiding soep:
Volg de tips op het verspakket.
De uitleg van vorige week helpt ook mee. 😀

Bereiding hoofdgerecht:
Snijd de prei en de knoflook fijn.
Verhit de olie in de pan en bak circa 1 min. de knoflook.
Voeg de prei toe op hoog vuur, blijf roeren circa 3 min. Eventueel wat water toevoegen tegen het aanbakken.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de hamburgers.
Verhit wat olie in een andere koekenpan voor de aardappel partjes.
Was en snijd de Elstar appels.
Meng in een kom 2 eetlepels azijn met 1 eetlepel mosterd en een halve eetlepel honing. (zoeter is meer honing toevoegen)

Schep het prei mengsel in een schaal, voeg het honing mosterd mengsel toe en voeg de appels toe. Goed doorscheppen. Als de hamburgers en de aardappels klaar zijn, alles samenvoegen op 1 bord en smullen.

Boodschappenlijstje:
Mits niet in huis: peper, zout, olijfolie, grove mosterd, azijn, honing. 1x verspakket pompoensoep
4x runderhamburger
Circa 950 gram prei. Let op: het slinkt tijden het bakken.
2 teentjes knoflook
2 Elstar appels
1 zak Aviko aardappel partjes

Voedingswaarden:
(totaal/portie) Soep(400ml) en het hoofdgerecht (500gr) samen.
Kcal: 2532 / 638 kcal.
Koolhydraten: 262 / 67 gram
Eiwit: 96 / 22 gram
Vet: 111 / 28 gram