Samenwerken op regionaal niveau is natuurlijk leuk, maar hoe geef je dat vorm op een originele manier. Ideeën zijn er wel, vele zijn al eens uitgevoerd dus wat konden we nog bedenken. 

Al pratend met Jordan Holtrop van de Boni ontstond er een globaal idee. Samen brainstormen heeft iets unieks, een bedacht plan veranderd, maakt je samen beter en je kunt er meerder mensen bij betrekken. Het globale idee was de inwoners van de gemeente gezonder krijgen, of bewustere keuzes laten maken.
Wat heb je daarvoor nodig, naar ons idee gaan gezonde voeding en sport hand in hand. 
Om te sporten heb je sportkleding en schoenen nodig vandaar dat we een 3de persoon erbij betrokken hebben. Daaruit is het plan ontstaan om de Boni, FitFabrique en Edusport samen te laten werken aan een gezonder Staphorst.

We gaan beginnen met elke 2 weken een gezond recept te maken en dat gaan we publiceren. FitFabrique maakt de gezonde recepten, bij de Boni kun je vervolgens alle spullen halen voor dit gezonde recept. Bij Edusport kun je vervolgens je sportkleren halen en dan ben je helemaal klaar om aan je gezondere en bewustere ik te gaan werken.

De recepten is een eerste stap, verder plannen en ideeën zullen er gaandeweg het jaar nog wel bij komen. De weblog gaat ons helpen met het bekend maken van de recepten, zodat we nog veel meer mensen bereiken, waarvoor dank alvast.

Hopelijk creëren we met dit initiatief dat we allemaal wat bewuster gaan eten en wat meer gaan bewegen. Want gezonder leven en gezond oud worden willen we allemaal toch?

Vriendelijke groeten,
FitFabrique, Jan-Hein van de Wiel
Boni Staphorst, Jordan Holtrop
Edusport, Eduard Veerman

Recept

Onder de foto het eerste recept of hier te downloaden (pdf)