MEPPEL – Op donderdag 19 maart 2020 vindt de jubileumeditie van het evenement Business4Students plaats in Meppel. Initiatiefnemers Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel en Marieke Navarro van de Regiocampus organiseren dit evenement waar ondernemen centraal staat. Maar liefst negen studenten pitchen hun ondernemende idee. Daarnaast is er ook dit jaar weer gezorgd voor een gevarieerd programma, gepresenteerd door niemand minder dan Martin Schoonheim, voorzitter bedrijven sociëteit A37.

Stimuleren van start-ups

Centraal staat de ‘studentenpitch’, waar studenten, voor een panel van gerenommeerde ondernemers (coaches) hun ondernemende idee pitchen. De start-ups kunnen een investering (in tijd of geld) in hun onderneming verdienen en daarnaast is er een geldprijs voor de winnaar. Die geldprijs stelt de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland ter beschikking. De winnaar wordt bepaald door de jury, bestaande uit wethouder Jaap van der Haar van de gemeente Meppel, Marc-Jan van der Linde van de Handelvereniging Nijeveen, Jeroen Gerrits van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland en de winnaar van 2019; Olivier Gossink van Olivier’s Functionals.

Ervaren ondernemers steken energie in talent

In deze jubileum editie van Business4students zetten de volgende ondernemers zich in voor aanstormend ondernemend talent. Aliene Haar van de ZorgZaak, ondernemer van het jaar 2018 Dimitri Nashid Khali van SEM Productions, Edwin de Wekker van Atensus, Rineke Bootsma van Bootsma Design en Annigje Udinga van Udinga media. “Het is fantastisch dat ervaren ondernemers jongeren stimuleren bij het starten van hun bedrijf”, zegt initiatiefnemer Doesjka Lammers.

Gevarieerd programma

Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Kennis delen en hierdoor kunnen groeien in ondernemerschap, dat gun je iedere ondernemer en zeker de startende ondernemer”, aldus initiatiefnemer Marieke Navarro. Naast de pitches hebben we een interessant programma samengesteld voor iedereen. Mas Boom kijkt met iedereen terug op 5 jaar Business4Students. De winnaar van vorig jaar Olivier Gossink van Olivier’s Functionals vertelt over de mooie stappen, die hij afgelopen jaar heeft gezet met zijn bedrijf en het ondernemerschap. Niemand minder dan Ergyn Dubovci, eigenaar van Studio Dubovci architectenbureau, neemt ons mee in de groei van de startende ondernemer naar waar hij nu staat.

Voor iedereen!

Iedereen is op 19 maart a.s. van harte welkom bij Business4Students! Voor aanmelden en meer informatie ga naar www.business4students.nl. Voor bedrijven en instellingen zijn er speciale VIP-tickets te winnen, houd de social media in de gaten.

Voor en door studenten

De complete organisatie is opnieuw in handen van studenten van het Ondernemerspunt. ‘Leren ondernemen, ondernemend leren’ is een samenwerkingsvorm van diverse onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio: Stad en Esch, CSG Dingstede, Drenthe College, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Huiswerkschool Meppel, Regiocampus, Isala Diaconessenziekenhuis, Zorggroep Noorderboog, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, Gemeente Westerveld, de ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk.