De storm Ciara heeft ook Staphorst en omgeving bereikt. Vanmiddag kwam er een melding dat er een grote boom was omgewaaid op de spoordijk bij crossbaan het wiede gat en dat deze gevaarlijk dichtbij de spoorrails lag. Er staan aan het begin van de spoordijk enkele zeer hoge bomen die, als ze mochten omvallen, wel degelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren voor het spoorverkeer. Deze lag dus net voor de rails maar wel dwars over de Spoordijk. Gelukkig heeft de motorclub AMBC toevallig net groot materieel op hun baan staan in verband met de verbouwing van de crossbaan. 

Enkele vrijwilligers van de club waren dan ook snel ter plaatse om de boom met behulp van kettingzaag en shovel te verwijderen. Goede actie van deze motorsporters! Gelukkig is ook de plaatselijke brandweer vandaag actief en kwam men, net toen de boom weg was, polshoogte nemen. Door de vele meldingen kon men niet eerder ter plaatse zijn. Ook deze vrijwilligers van de brandweer zijn op deze winderige zondag in touw!

Met dank aan de inzender voor deze beelden.