VEENINGEN – De bands die op zaterdag 28 maart optreden in Veeningen, tijdens de ‘Tribute to the Monsters of Rock’ zijn Pearl Jam (Last Exit) U2 (U2tribute) en CCR (Travelin Band) .

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan op verschillende plaatsen in de regio. De ‘Oldtimerock concerten’ beter bekend als ‘feest bij Loonbedrijf de Gorter of ‘feest bij Theo in de schuur’ zijn geliefd vanwege de gemoedelijke en laagdrempelige sfeer. Voorgaande jaren werden op deze ‘heilige grond’ al reünieconcerten gegeven door Frankenstein en Elise. Hier kwamen vele honderden muziekliefhebbers en feestgangers op af. 

Stichting de Wiek Actief bestaande uit Johan Takens, Roelof Martens en Benny Spin organiseert hier voor de elfde keer op rij een zgn. Monsters of Rock. ‘We vinden het zelf nog steeds bijzonder om dit te mogen organiseren’ vertelt Benny Spin, eigenaar van Artiestenburo Bemo Entertainment.  ‘Het is elke keer een feestje. Veel bekende en vrolijke gezichten die je eens per jaar tegen komt.  De meesten komen hier puur voor de sfeer en gezelligheid. Hebben ze de hele avond staan praten met vrienden en bekenden, en van de optredens weinig meegekregen. Anderen daarentegen komen puur voor de bands die hier optreden. Met het contracteren van deze drie bands denkt de organisatie Stichting De Wiek Actief een geweldig programma te hebben staan. ‘We staan altijd open voor suggesties, en hebben ook dit keer weer geluisterd naar wat onze bezoekers graag willen zien en horen.

Mooi en stevig spektakelstuk

Stuk voor stuk zijn het bands die musiceren nog tot kunst hebben verheven, en voornemens zijn om er een  mooi  en stevig spektakelstuk van te maken.  Takens:  ‘Dit feestje leeft hier echt in de regio. Ook buitenstaanders kijken zich vaak de ogen uit. Elk jaar komt hier een busje vol oude rockers uit de buurt van Utrecht naar toe. Vinden ze prachtig, zo gemoedelijk als het er hier aan toe gaat.

Dergelijke feesten op platteland, gewoon bij de boer op het erf  dat kennen ze daar helemaal niet. Het is soms net een reünie van oude vrienden, familie en bekenden. Mensen die je vroeger veelvuldig tegenkwam in het uitgaanscircuit maar het nu te druk hebben met de carrière of het gezin. De brave huisvader,  stoere motorrijder, suffige boekhouder, fraaie doktersassistente, robuuste bouwvakker of gewiekste advocaat die een stevig stukje rockmuziek niet schuwen staan vooraan bij het podium naast elkaar uit hun dak te gaan. Een mooi gezicht. Ook de vrijwilligers die ons helpen met opbouwen en opruimen vinden het super om te helpen. Ze weten precies wat er van hun verwacht wordt. Het is hele sfeertje, met elkaar iets neer zetten. En de bezoekers een leuke avond bezorgen daar doen we het voor  met elkaar’.  

Mooi op tijd beginnen

Omdat er meerdere bands spelen op een avond, begint het programma meestal op tijd. De eerste band zal om 21.00 uur gaan spelen. Spin:  ‘Op tijd beginnen, op tijd klaar is het motto. Onze doelgroep: de ietwat ‘oudere jongeren’ zeg maar houden zeker van een feestje, maar dat hoeft doorgaans niet meer tot diep in de nacht’.  Kaarten zijn te koop in de voorverkoop of op de avond zelf. De schuur zaterdag open vanaf 20.00 uur.  Meer informatie oldtimerock.nl

V.l.n.r.: Johan Takens, Roelof Martens en Benny Spin (Eigen foto)