GENEMUIDEN – Op zaterdag 16 maart organiseert STG in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de Winterrun. Dit evenement wordt elk jaar na het schaatsseizoen georganiseerd om te kijken waar iedereen staat na een periode van hard trainen. De Winterrun is niet alleen bedoeld voor schaatsers. Vanuit de hele regio komen hardlopers naar Genemuiden om daar een snelle tijd te realiseren. Een mooie krachtmeting tussen schaatsers en hardlopers!

Jeugd
De Winterrun begint om 13.00 uur met een wedstrijd over 1,5 kilometer voor kinderen t/m 8 jaar. In twee leeftijdscategorieën wordt gestreden om de prijzen. Om 13.30 uur is de start van de 2,5 kilometer voor kinderen t/m 14 jaar. Ook hierbij wordt twee leeftijdscategorieën gehanteerd.

5 en 10 km
Om 14.15 uur starten de deelnemers (vanaf 15 jaar) aan de 10 kilometer. Vijf minuten later is de start van de 5 kilometer zodat het publiek twee wedstrijden tegelijkertijd kan volgen.  Bij de 5 kilometer wordt er gestreden in drie leeftijdscategorieën: 7-10 jaar, 11-14 jaar  en 15 jaar en ouder.

Chips
Voor het eerst wordt er bij de Winterrun gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming. Deelnemers maken een chip vast aan hun schoenveters en door over de finishmat te lopen, wordt de tijd geregistreerd. Bij de finish staan vrijwilligers de chips in te nemen.

Parcours
De deelnemers aan de 1,5 kilometer lopen 1 ronde (ijsbaan – kinderboerderij – school – kerk – ijsbaan). De andere afstanden gaan over een ronde van 2,5 kilometer (ijsbaan – kinderboerderij – Lus – bruggetje over – terug naar ijsbaan). De start en finish van alle afstanden vinden plaats op de skeelerbaan aan de Koppel 3. Langs de route staan diverse vrijwilligers (te herkennen aan een geel hesje) om de deelnemers de juiste weg te wijzen.

Inschrijven
Inschrijven kan uitsluitend online t/m vrijdag 15 maart via www.ag85.nl of inschrijven.nl. Voor de jeugd tot 15 jaar is de Winterrun gratis. Vanaf 15 jaar is de inschrijving 5 euro. Elke deelnemer ontvangt een herinnering.

Ronald Mulder
De organisatie heeft Ronald Mulder weten te strikken. Ronald, winnaar van een bronzen medaille op de 500 meter bij de Olympische Spelen van 2014, staat aan start van de 5 kilometer. Als jonge skeeleraar kwam hij geregeld in Genemuiden om te trainen op de skeelerbaan, hij vindt het dan ook erg leuk om nu weer terug te zijn voor de Winterrun.

Meer info over de Winterrun is te vinden op www.ag85.nl en www.stg-eendracht.nl.