Tot en met eind april kunt u de expositie van Joke Plomp en leerlingen in De Berghorst bezoeken.
Wandel gewoon de hoofdingang binnen en geniet van de werken van deze kunstenares en haar leerlingen.


Als het gaat om het maken van keuzen en het bepalen van onderwerpen heeft Joke Plomp een voorkeur voor het schilderen van portretten. Portretten van mensen, portretten van kinderen, groepsportretten, maar ook voor stads-en dorpsgezichten welke in zekere zin als portretten van cultuur gezien kunnen worden.

Wellicht vanwege het gewoond hebben in Staphorst en haar belangstelling voor mensen en hun cultuur is Joke misschien wel de enige professionele schilderes van zo ongeveer de laatste levende klederdrachtcultuur die ons land nog heeft: Staphorst.

De Berghorst
Ebbinge Wubbenlaan 80
7951 AZ, Staphorst

EXPOSITIE JOKE PLOMP EN LEERLINGEN IN DE BERGHORST