De komende weken staat Staphorst twee thuiswedstrijden op rij te wachten en mag men laten zien dat de ploeg écht thuishoort in de top van de hoofdklasse B. Achtereenvolgens wachten Purmersteijn en Volendam op het Noorderslag.

Zaterdag treft het vlaggenschip van de plaatselijke trots allereerst nieuwkomer Purmersteijn uit Purmerend. De heenwedstrijd op zaterdag 14 september wist Staphorst zeer overtuigend in winst om te zetten! Met liefst 2 – 8 werd Purmersteijn voor eigen publiek te kijk gezet. Voor de bezoekers een reden temeer om zo’n oorwassing niet meer mee te hoeven maken. We kunnen er dus zeker van zijn dat Purmersteijn alles in het werk zal stellen om deze keer een beter resultaat  te boeken.

Uit de 15 gespeelde duels die tot dusver zijn afgewerkt wist Purmersteijn 13 punten te behalen. Vorige week hervatte Purmersteijn de competitie tegen SC Genemuiden. Ondanks felle tegenstand van de thuisploeg, wist SC Genemuiden, in een matige wedstrijd, dit duel winnend af te sluiten. Het gevolg is dat Purmersteijn zich nog steeds in de gevarenzone begeeft. Voor de bezoekers een signaal om tegen Staphorst alles uit de kast te halen, om zo tot een positief resultaat te komen. 

Voordeel halen

Staphorst hervatte de competitie uit bij laagvlieger DETO Twenterand. Gezien de stand op de ranglijst zou je vooraf geneigd zijn te denken dat het een makkelijke middag zou gaan worden voor de ploeg van trainer Paul Weerman. Hoe anders zou het lopen. Ondanks dat de geelhemden het betere van het spel hadden en diverse kansen creëerden, wist men met de nodige moeite de winst over de streep te trekken. Pas na rust maakte Staphorst het verschil. Over 90 minuten gezien was de einduitslag verdiend te noemen.

Bij Staphorst ontbraken de sterkhouders doelman René Oosterhof en spelmaker Martin van ’t Ende. Desalniettemin kon Paul Weerman een  kwalitatief sterk elftal binnen de lijnen brengen. Zo maakte de 20 – jarige Jorick Maats zijn debuut in de hoofdklasse. En dat deed de talentvolle keeper zeker niet onverdienstelijk. Daarnaast mocht de tussentijds aangetrokken Erik Bakker speelminuten maken in de hoofdmacht van Staphorst. Kortom, een heerlijk gevoel als je over een kwalitatief brede en sterke selectie beschikt. Naarmate het seizoen zal vorderen zal daar best nog het nodige voordeel uitgehaald kunnen worden. 

Hier worden geen cadeautjes weggegeven

Voor eigen publiek zal de thuisploeg tegenstander Purmersteijn van meet af duidelijk moeten maken dat er geen cadeautjes worden weggegeven. Met de juiste wedstrijdinstelling zal de tegenstander bestreden moeten worden. Gezien het programma op de overige velden, zou bij eventuele winst, wel eens hele goede zaken gedaan kunnen worden. Alleen dat gegeven moet genoeg zijn om een gedreven gastheer aan het werk te zien!

Scheidsrechter van dienst is Martijn Germs uit het Utrechtse Wilnis. Samen met zijn assistenten zal deze de wedstrijd tot een goed einde moeten brengen. Hopelijk bezorgen de spelers binnen de lijnen het arbitraal trio en de aanwezige toeschouwers een leuke en sportieve voetbalmiddag.