We weten allemaal dat bewegen goed voor je is. Dit geldt ook voor onze huisdieren. Maar wat doe je als dat bewegen niet meer comfortabel is of zelfs pijnlijk. Logischerwijs gaat een hond vanzelf minder lopen en wordt soms zelfs een beetje chagrijnig. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Bewegen is gezond

Denk bv aan artrose of een blessure. De dierenartsenpraktijk komt in actie met het thema “bewegen is gezond” Zo kan je je hond laten “screenen” door een dierfysiotherapeut.

Er wordt in een consult van 20 min. gekeken naar de mobiliteit van de gewrichten en de evt beperkingen van het bewegingsapparaat. Met het ultieme doel om uw hond weer vrij en blij te laten bewegen. De kosten voor de screening zijn 15 euro.

Op woensdagavond 22 januari geeft de praktijk een interactieve lezing over ditzelfde thema. Er wordt dan vooral gesproken over bewegingsbeperkingen door bv artrose en wat kan je daaraan kan doen. En hoe helpt een gezond gewicht daarbij en hoe kan je dit zo houden of krijgen.

Voor informatie of voor het opgeven voor de screening of de interactieve lezing kunt u bellen met de praktijk op 0522-462929 of mailen naar info@dacstaphorst.nl