Houdt komende week Rémon Vos uit Staphorst in de gaten als hij de jaarlijkse wedstrijd op de Weissensee in Oostenrijk schaatst.

Het jaar begon goed voor marathonschaatser Rémon Vos (22). Als lid van de beloften en team Bouwselect wordt hij op de eerste dag van jaar Nationaal Kampioen bij de neo-senioren. Tien dagen later gooit hij weer hoge ogen in een wedstrijd in Groningen.“Ik had wel de ambitie om dit seizoen al in de topdivisie te rijden”, zegt Vos in een interview aan De Stentor. “Het hoogste niveau, tussen mannen als Gary Hekman, Jorrit Bergsma en Sjoerd den Hertog. Dáár wil je staan.”

Doorstromen naar topdivisie

Vos is een geboren Staphorster en begon zijn sportcarrière, zoals veel goede schaatsers, op skeelers. Zes jaar oud was hij toen hij rondjes draaide op de skeelerbaan in zijn geboorteplaats. Marathonschaatsen ging hij er maar een beetje bij doen in de wintermaanden. Momenteel doet hij naast zijn studie, beide sporten. Hij studeert biomedische wetenschappen in Groningen.

Komende week, op vrijdag 24 januari, wordt onder meer de alternatieve Elfstedentocht (200 km) op de Weissensee gereden. Een dag later het Open Nederlands Kampioenschap (150 km). Vos doet voor de derde keer mee. Daar zal hij zijn stinkende best doen want hij wil doorstromen naar de topdivisie. Hij heeft al een aantal marathons in de A-selectie mogen rijden, nu wil hij er definitief bij gaan horen.