Op 27 oktober verschijnt een gloednieuwe aflevering van de podcast De Nedersaksen, waarin Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds in gesprek gaan met historicus en schrijver Wim Coster. In deze aflevering, de 37e van de serie, staat de bijzondere combinatie van Coster’s historische werk en zijn liefde voor de Russische taal en cultuur centraal.

Wat kun je verwachten?

In het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema ‘Echt nep’, verkennen Hendrik Jan en Albert de drijfveren van de in Staphorst geboren en getogen Wim Coster (1953). Waarom koos hij in de vroege jaren ’70 voor een studie Slavische taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen? En hoe klinkt een Russisch gedicht wanneer het vertaald wordt in de Staphorster streektaal? Coster neemt de luisteraars mee op een unieke reis door zijn fascinatie voor Rusland en zijn ontwikkeling als historicus.

Daarnaast bespreken Hendrik Jan en Albert zijn meest recente publicatie: Het befaamde Staphorster boertje, een boek over de mysterieuze kruidendokter uit Staphorst. Was deze figuur een genezer of een bedrieger? Wat maakte dat juist Coster zich geroepen voelde om dit verhaal vast te leggen? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens het gesprek.

Een boeiend gesprek

Met zijn rijke carrière als historicus en talrijke publicaties, waaronder een aantal over regionale geschiedenis, blijft Coster een actieve en fascinerende persoonlijkheid. Deze aflevering van De Nedersaksen biedt luisteraars een unieke kijk op zijn werk en persoonlijke passies.

Luister vanaf 27 oktober naar aflevering 37 van De Nedersaksen via alle bekende podcastkanalen en ontdek de intrigerende verhalen van Wim Coster.

Link naar de aflevering (zondag 27 oktober beschikbaar): https://podcasters.spotify.com/pod/show/de-nedersaksen/episodes/Afl–37–Historicus-Wim-Coster-over-het-Befaamde-Staphorster-Boertje-en-over-zijn-liefde-voor-de-Russische-taal-en-cultuur-e2pum84

Over de podcast

De Nedersaksen is een podcastserie waarin Hendrik Jan Bokkers en Albert Bartelds in gesprek gaan met gasten uit de politiek, kunst, cultuur en wetenschap. De afleveringen zijn gewijd aan thema’s rond regionale geschiedenis, cultuur en taal, met een focus op de Nedersaksische taal en haar sprekers.

Een podcastserie van Hedon Talent Support i.s.m. de Overijsselacademie.