ROUVEEN – Tijdens de uitreiking van de prijzen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) op vrijdagavond 11 oktober hebben twee medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten een medaille gewonnen. Productontwikkelaar Danielle de Bruin won de gouden medaille, productontwikkelaar Jeroen Slomp won de bonzen medaille.

Dit jaar deden weer ontzettend veel deelnemers mee aan de kaaskeuringen op 30 september en 1 oktober op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. 707 kaaskenners beoordeelden 10 kaasboorsels blind op onder andere soort, leeftijd, vetgehalte en kwaliteit van de kaas. Een ultieme test over vakmanschap, dat beloond kan worden met een bronzen, zilveren of gouden medaille óf met de hoofdprijs; de Gouden Kaasboor. Drie eervolle vermeldingen gingen naar Rouveen: procestechnoloog Julian Crediet, technoloog Klaas Visser en manager programma’s en processen Jaco Blankespoor stonden nét niet op het podium.

Algemeen directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten en bestuurslid van het NNKC Klaas Hokse is trots op de prestaties van zijn team: “We zijn een kleine speler in de zuivelwereld en het is echt een prestatie van formaat als er zulke hoge scores worden behaald,” meent hij. “Danielle staat voor de tweede keer met goud op het podium, dat zegt iets over vakmanschap.”

Productontwikkelaar Jeroen Slomp had niet verwacht dat hij op het podium zou staan. “De kaaskeuring vond ik moeilijk, ik had niet verwacht dat ik hier vanavond zou staan.” lacht hij. Jeroen scoorde – met nog drie collega’s van Rouveen Kaasspecialiteiten – als één van de zeven keurders die meededen 100% score op kaassoorten. Dat is een knappe prestatie! Productontwikkelaar Daniëlle de Bruin won voor de tweede keer een gouden medaille.

Als haar gevraagd wordt of ze een hele goede kaaskeurder is, lacht ze “Ik ben niet perse een goede keurder, maar ik ben wel eigenwijs. Wellicht heeft dat er iets mee te maken.”

De kaasmakers, procestechnologen en productontwikkelaars van Rouveen Kaasspecialiteiten doen altijd met een heel team mee aan de keuringen. “Het leeft echt binnen onze organisatie en we vinden het belangrijk om mee te doen. Een prijs tijdens het NNKC is in onze sector eigenlijk net het winnen van een Oscar,” zegt Klaas Hokse erover. Het succes wordt dan ook met elkaar gevierd. “Op de dag erna spijkeren we de oorkondes aan de muur en trakteren we het hele bedrijf op gebak. Mijlpalen moet je samen vieren!”


Prijswinnaars Jeroen Slomp (brons) en Daniëlle de Bruin (goud) van Rouveen Kaasspecialiteiten