Gistermiddag vond het tweede deel van de jaarlijkse Kindergemeenteraad plaats. Onder leiding van burgemeester Jan ten Kate speelden leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeente Staphorst een gemeenteraadsvergadering na.👏
“Gezonde lunchboxen op school maken je gezonder,” zo begon de woordvoerder van de fractie ‘Gezondheid’. Maar,…. “Je wilt ook een keer iets anders op brood dan elke dag iets gezonds. Jij hebt vast ook wel eens zin in een paar bonbons,” sprak de woordvoerder van de fractie ‘Vrijheid’ de kindergemeenteraad toe.
Net als twee weken geleden was de jury zeer te spreken over het niveau van het debat. Daar sloot burgemeester Ten Kate zich bij aan. “Ik weet zeker dat we hier een aantal kinderen nog wel eens gaan tegenkomen in de toekomst,” zei hij.
Terugkijken van de vergadering kan hier
© Gemeente Staphorst