De gemeenteraad van Staphorst organiseert samen met ProDemos in september en oktober de gratis cursus Politiek Actief. De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Staphorst die willen leren hoe zij invloed kunnen hebben op de politiek.

Wonen waar je wil, een fijne baan en veilig opgroeien; kan dat nog tegenwoordig? Wie beslist daar eigenlijk over? Wat doet onze gemeenteraad dan? En kun je als inwoner ook over dit soort belangrijke onderwerpen meebeslissen?
Ja, inwoners kunnen over dit soort onderwerpen meedenken en meebeslissen! De gemeenteraad van Staphorst vertelt hen graag hoe. In september start daarom de gratis cursus Politiek Actief. In vijf avonden leren deelnemers hoe de gemeenteraad werkt, hoe ze besluiten neemt en hoe je als inwoner invloed kunt hebben. Iedere inwoner van de gemeente Staphorst vanaf 16 jaar mag meedoen.

Wat is het programma?
De cursus bestaat uit vijf avonden:

  • Bijeenkomst 1: maandag 9 september | Politiek en bestuur in Nederland
  • Bijeenkomst 2: maandag 16 september | De gemeente
  • Bijeenkomst 3: maandag 23 september | De gemeenteraad
  • Bijeenkomst 4: maandag 30 september | Debattraining
  • Bijeenkomst 5: dinsdag 8 oktober | Gemeentefinanciën en bezoek aan raadsvergadering

De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 22.00 uur en vinden plaats in het gemeentehuis (Binnenweg 26 in Staphorst).

Hoe kunnen geïnteresseerden zich aanmelden?
Aanmelden kan op staphorst.nl/politiek-actief. Hier staat ook meer informatie over de cursus.