Afgelopen zaterdag 1 juni heeft de vijftigste leerling tijdens de pleinmarkt van CBS De Meele, samen met de wethouder van de gemeente Dalfsen, het startsein gegeven voor de aanleg van het groene schoolplein.

Maandag is Sacha Nuij in groep 1 gestart. Een mijlpaal voor de school die de afgelopen jaren een dalend leerlingenaantal had. De school heeft een groot voedingsgebied: leerlingen komen vanuit Zwolle, Nieuwleusen en Rouveen. Kinderen komen soms van een andere school, maar zoeken een school met een kleine setting. CBS De Meele biedt unitonderwijs, waarbij er gekeken wordt naar wat het kind nodig heeft. Sacha komt wel uit de buurt: hij is met zijn gezin aan de Meeleweg komen wonen.

Hij mocht samen met de wethouder, dhr. Uitslag, het startsein geven voor de aanleg van het plein. Op vrijdag hebben alle 49 leerlingen een tegel gewipt. Zaterdag zijn de eerste zaden geplant door de wethouder en de vijftigste leerling. Dit gebeurde onder toeziend oog van de bezoekers van de dertigste editie van de pleinmarkt. De opbrengst van de pleinmarkt was bestemd voor het plein. Door de vele sponsoren en vrijwilligers, is de pleinmarkt een enorm succes geworden. De aanpak van het groene schoolplein gaat bijna van start: in de zomervakantie zullen de werkzaamheden aan het voorplein gedaan worden.