Mirjam Fagel, afkomstig uit IJhorst, zal de vacante zetel van het Statenlidmaatschap voor de Partij voor de Dieren (PvdD) innemen, die momenteel één zetel bekleedt in de provincie. Ze treedt in de voetsporen van Luuk Folkerts, die besloot de partij te verlaten vanwege ontevredenheid over de nieuwe koers die de partij vaart. Folkerts zal op 8 november afscheid nemen, terwijl Fagel op datzelfde moment beëdigd zal worden.

Momenteel bekleedt Fagel al de positie van burgerlid voor de Partij voor de Dieren. Vanaf volgende maand zal ze de rol van fractievoorzitter op zich nemen en tevens het enige Statenlid vertegenwoordigen namens de partij.

Het vertrek van Luuk Folkerts als Statenlid voor de PvdD werd aangekondigd eerder deze maand. Hij gaf als reden op dat hij zich niet langer thuis voelt bij de nieuwe koers die de partij is ingeslagen. Daarnaast uitte hij zorgen over de groei van de partij, waardoor deze zich ook moet uitspreken over kwesties buiten dierenwelzijn.

Folkerts, woonachtig in Wijhe, is sinds 2007 betrokken bij de Partij voor de Dieren. Hij heeft verschillende functies bekleed, waaronder penningmeester van het partijbestuur en partijvoorzitter van 2010 tot 2015. Sinds april 2017 vervulde hij de rol van Statenlid voor de partij in de provincie Overijssel.

Foto: Overijssel.nl